|||

Ugens Pensum #7: Robotfilm, rum-apps og knive

Hardcore håndværk

Jeg indrømmer blankt (høhø) at jeg altid har været fascineret af knive - alt fra hverdags-lommeknive over outdoor-dolke til lækkert køkken-grej. Jeg tror det er en kombination af noget med værktøj, noget med design - og så noget lidt primalt, som handler om at kunne klare sig.

Jeg er ikke helt sikker på, om jeg skal kunne klare mig i tilfælde af zombie apokalypsen, klimakatastrofer eller den virkeligt store økonomiske nedsmeltning. Som regel er det bare noget med at skære æbler i både eller åbne kuverter. Og under alle omstændigheder er jeg ret sikker på, at jeg IKKE ville klare mig. Men det er en anden historie.

En anden af mine yndlings-nørderier er proces-videoer - “sådan bliver det lavet”, unboxing og den slags.

disse videoer, hvor Walter Sorrells laver en rimelig hardcore dolk er svært fristende… (via Gizmodo).

Menneske mod maskine

Og vi bliver i Gizmodo-videoland. De har fundet denne kortfilm-slash-trailer for en historie om kampen mellem robotter og mennesker - sådan lidt Terminator møder I, Robot.

Ja, den er i overhængende fare for at ramme midt i klichéskiven, men taget i betragtning at den åbenbart er Kickstarter-finansieret, så ser den RET godt ud…

Brugbare brugeraftaler

Usable Privacy er et projekt, der forsøger at skabe overblik og klarhed, når det gælder de privatlivsaftaler vi - mere eller mindre uvidende og nonchalant - indgår med diverse appfirmaer og softwareproducenter.

I fine skemaer og med farvekoder og hele balladen gennemgår de dusinvis af tjenester og firmaer for at se, hvad vi egentlig giver dem lov til?

Rum-apps i massevis

Og så tillader jeg mig lige her til sidst at reklamere for et projekt, som jeg har fået en lillebitte aktie i - nemlig NASA Space Apps Challenge. Det er en global hackathon-weekend, hvor idefolk, designere, programmører og andre nysgerrige kan komme med gode ideer til rum-apps.

I år finder man også en weekend-workshop i København, på IT Universitetet, og jeg har i al ydmyghed fået tjansen med at facilitere slagets gang søndag den 24. april, når vinderen af den danske Challenge skal kåres.

Up next Ugens Pensum #6: Chat-bots og ballade Jow, Ugens Pensum burde være Det kunne de sgudda ha’ sagt sig selv. Hvis man sætter en AI-chatbot til at lære af folk på internettet, så bliver Ugens Pensum #8: Abonnementer, madspild og robotter Uha, der har været rigelige forsyninger af spændende læsestof på det store interwebs i denne uge, så lad os komme igang! Ugens #langlæs om giganten
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline