|||

Recall AI – researchhjælp fra din kunstige assistent

Jaja, der er masser af udfordringer med kunstig intelligens, men jeg kunne altså godt bruge en assistent som Recall AI til at hjælpe mig med at holde styr på al min research…

Som podcaster, oplægsholder og moderator bruger jeg til hverdag masser af tid på at lave research til interviews, manuskripter og optrædener af forskellig art.

I år er jeg også fellow på SDU’s Digital Democracy Center og har kastet mig ud i en del “tungere” research med mange forskningsartikler og bøger.

Det betyder at jeg mere end nogensinde har brug for lidt hjælp, når jeg skal samle materiale og information, og især når jeg skal skabe overblik i stoffet.

Recall til research

Der er masser af lokkende apps og tjenester derude (som jeg også skrev om i januar), men de fleste er rettede mod “rigtig” forskning, og har mest fokus på pdf’er, søgninger og den slags.

Forleden faldt jeg dog over Recall AI, der i langt højere grad kan ses som en ‘prosumer-tjeneste’ som henvender sig til folk som er glade for Obsidian, læs-senere-tjenester og hverdagslig brug af diverse chatbots.

Ideen er, sagt helt kort, at man kan gemme webartikler, videoer, pdf’er, bogmærker og så videre i Recall, og så sørger den indbyggede AI-assistent for at lave alle de relevante forbindelser mellem materialet, og appen kan også hurtigt hjælpe med at lave nye noter, hvis der er behov for at supplere med lidt ekstra baggrunds-information.

Recall er næsten en slags auto-Zettelkasten.

Her er deres egen to-minutters video-demo:

Man kan selvfølgelig også tilføje sine egne noter eller kommentarer, når og hvis man gerne vil supplere Recalls bot.

Et stykke vej endnu

Jeg har leget en smule med Recalls gratis-udgave, og må nok erkende at tjenesten stadig er i en tidlig fase. Den er langsom, har ingen rigtig Mac-app, fungerer ikke godt i Safari, og er i øvrigt også bare på et stadig i udviklingen hvor jeg ikke har lyst til at satse på, at firmaet også er her om et år.

Men der er ingen tvivl om, at Recall er fuld af interessante funktioner, som jeg ville ønske at folkene bag Readwise Reader udforskede noget mere.

Reader, der er min primære research-tjeneste, har allerede enkelte AI-funktioner som fx opsummeringer af artikler, men det ville være supercool at have en langt mere avanceret Reader AI til også at hjælpe med at skabe overblik, lave connections mellem relaterede artikler, hjælpe med definitioner, faktatjek, supplerende kilder, og så videre.

Værktøj eller krykke?

Man kan selvfølgelig også forestille sig en Obsidian AI eller en (forbedret) Craft AI med fokus på noter, snarere end indsamling af materiale, men for mig er der noget fint i at fokusere på research-delen med disse værktøjer.

Skrivningen skal jeg nok selv stå for indtil videre, ikke mindst fordi der ligger en vigtig proces i at “oversætte” materialet til mine egne ord og tanker.

Det hører nemlig også med til historien, at der er en masse grundlæggende udfordringer med den slags værktøjer.

Lærer man noget, hvis man får så meget hjælp af AI? Kan man stole på informationen? Og bliver det en glidebane i retning af at have mindre og mindre kreativ, tænkende indflydelse også på noter, interviews, podcasts og alt det der kommer ud af researchen?

Vi må ikke glemme disciplinen, nysgerrigheden og den kritiske refleksion.

Når det er sagt, så gad jeg stadig godt se et mashup af Recall og Reader.

Så sæt igang, tak!

Up next Hej lille bille
Latest posts Recall AI – researchhjælp fra din kunstige assistent Hej lille bille Menu-magi på din Mac Politisk grafitti Mac vs Padde Reboot af Raycast Månedens Pensum apr 2025 Apple Fitness driller – og jeg var ved at eksplodere Blomster i Odsherred Connectikette Hyperspace – find masser af “gratis” lagerplads på din Mac Mail-irritation fikset på et øjeblik Det jeg føler du siger er… Sync af Readwise til Craft… Ud Automatiske undertekster Lydshopping hos BBC Apprydning på min Mac Ugens indtryk Man skal jo ikke gå ned på kaffegear Månedens pensum mar 2025 This Will Destroy You i VEGA Om at genlæse bøger QikReview har fået en app Alternative web-oplevelser Styr din Mac med hurtige tastetryk Sygdoms-streaming Stillleben fra snotfluenzaland Blog-flytning Fint lys i Haven i morges Den hellige treenighed