|||

Ugens Pensum #7: Robotfilm, rum-apps og knive

Hardcore håndværk

Jeg indrømmer blankt (høhø) at jeg altid har været fascineret af knive - alt fra hverdags-lommeknive over outdoor-dolke til lækkert køkken-grej. Jeg tror det er en kombination af noget med værktøj, noget med design - og så noget lidt primalt, som handler om at kunne klare sig.

Jeg er ikke helt sikker på, om jeg skal kunne klare mig i tilfælde af zombie apokalypsen, klimakatastrofer eller den virkeligt store økonomiske nedsmeltning. Som regel er det bare noget med at skære æbler i både eller åbne kuverter. Og under alle omstændigheder er jeg ret sikker på, at jeg IKKE ville klare mig. Men det er en anden historie.

En anden af mine yndlings-nørderier er proces-videoer - “sådan bliver det lavet”, unboxing og den slags.

disse videoer, hvor Walter Sorrells laver en rimelig hardcore dolk er svært fristende… (via Gizmodo).

Menneske mod maskine

Og vi bliver i Gizmodo-videoland. De har fundet denne kortfilm-slash-trailer for en historie om kampen mellem robotter og mennesker - sådan lidt Terminator møder I, Robot.

Ja, den er i overhængende fare for at ramme midt i klichéskiven, men taget i betragtning at den åbenbart er Kickstarter-finansieret, så ser den RET godt ud…

Brugbare brugeraftaler

Usable Privacy er et projekt, der forsøger at skabe overblik og klarhed, når det gælder de privatlivsaftaler vi - mere eller mindre uvidende og nonchalant - indgår med diverse appfirmaer og softwareproducenter.

I fine skemaer og med farvekoder og hele balladen gennemgår de dusinvis af tjenester og firmaer for at se, hvad vi egentlig giver dem lov til?

Rum-apps i massevis

Og så tillader jeg mig lige her til sidst at reklamere for et projekt, som jeg har fået en lillebitte aktie i - nemlig NASA Space Apps Challenge. Det er en global hackathon-weekend, hvor idefolk, designere, programmører og andre nysgerrige kan komme med gode ideer til rum-apps.

I år finder man også en weekend-workshop i København, på IT Universitetet, og jeg har i al ydmyghed fået tjansen med at facilitere slagets gang søndag den 24. april, når vinderen af den danske Challenge skal kåres.

Up next Ugens Pensum #6: Chat-bots og ballade Jow, Ugens Pensum burde være Det kunne de sgudda ha’ sagt sig selv. Hvis man sætter en AI-chatbot til at lære af folk på internettet, så bliver Ugens Pensum #8: Abonnementer, madspild og robotter Uha, der har været rigelige forsyninger af spændende læsestof på det store interwebs i denne uge, så lad os komme igang! Ugens #langlæs om giganten
Latest posts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge Hyg og Byg i Billund Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider