|||

Noam Chomsky om Ukraine

Noam Chomsky siger kloge ting – igen.

Fra interview ifm. Ruslands invasion af Ukraine:

Det er altid værd at forsøge at forstå, at tænke et skridt eller to fremad og spørge, hvad de sandsynlige konsekvenser af handling eller passivitet ville være. Det er selvfølgelig indlysende sandheder, men de er værd at gentage, fordi de så let bliver vraget i situationer, hvor berettiget harme raser.

Om man kan lide det eller ej, er valgmulighederne nu reduceret til et grimt resultat, der belønner snarere end straffer Putin for aggressionshandlingen – eller den nærliggende mulighed for altødelæggende krig. Det kan føles tilfredsstillende at drive bjørnen op i et hjørne, hvorfra den vil lange ud i desperation — hvilket den kan. Men det er næppe klogt.

I mellemtiden bør vi gøre alt, hvad vi kan, for at yde meningsfuld støtte til dem, der tappert forsvarer deres hjemland mod grusomme aggressorer, og dem, der undslipper rædslerne, og de tusindvis af russere, der udsætter sig selv for store personlige omkostninger ved at protestere mod deres stats forbrydelser. Disse modige russere burde vi alle tage ved lære af.

Tak, Noamie.

Up next Et skridt frem og to til browser Som man måske vil huske har jeg de sidste par uger vaflet lidt frem og tilbage mellem browsere. Ikke fordi jeg egentlig har været utilfreds med Mysteriet om de genfundne sko
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning