|||

Noam Chomsky om Ukraine

Noam Chomsky siger kloge ting – igen.

Fra interview ifm. Ruslands invasion af Ukraine:

Det er altid værd at forsøge at forstå, at tænke et skridt eller to fremad og spørge, hvad de sandsynlige konsekvenser af handling eller passivitet ville være. Det er selvfølgelig indlysende sandheder, men de er værd at gentage, fordi de så let bliver vraget i situationer, hvor berettiget harme raser.

Om man kan lide det eller ej, er valgmulighederne nu reduceret til et grimt resultat, der belønner snarere end straffer Putin for aggressionshandlingen – eller den nærliggende mulighed for altødelæggende krig. Det kan føles tilfredsstillende at drive bjørnen op i et hjørne, hvorfra den vil lange ud i desperation — hvilket den kan. Men det er næppe klogt.

I mellemtiden bør vi gøre alt, hvad vi kan, for at yde meningsfuld støtte til dem, der tappert forsvarer deres hjemland mod grusomme aggressorer, og dem, der undslipper rædslerne, og de tusindvis af russere, der udsætter sig selv for store personlige omkostninger ved at protestere mod deres stats forbrydelser. Disse modige russere burde vi alle tage ved lære af.

Tak, Noamie.

Up next Et skridt frem og to til browser Som man måske vil huske har jeg de sidste par uger vaflet lidt frem og tilbage mellem browsere. Ikke fordi jeg egentlig har været utilfreds med Mysteriet om de genfundne sko
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration