|||

Et skridt frem og to til browser

Som man måske vil huske har jeg de sidste par uger vaflet lidt frem og tilbage mellem browsere.

Ikke fordi jeg egentlig har været utilfreds med Safari, mere for bare lige at tage temperaturen på alternativerne.

Selvfølgelig er der småting som nok kunne være bedre i Apples egne browsere (på Mac og iOS/iPadOS), men absolut ikke dealbreakers for mig i hverdagen.

Den største udfordring er sådan set, at der er enkelte tjenester, som fx min podcastoptager Riverside.fm, der ikke fungerer i Safari. Men på nogle måder er det sådan set fint at mine optagelser sker i en anden browser end dér hvor jeg har mine dokumenter eller research.

Ikke desto mindre, så tænkte jeg altså om det kunne være bedre at samle det hele, og bruge Brave eller Firefox på alle mine dimser?

(Chrome er rimelig meget ude af konkurrencen, fordi…Google).

Men øj, det er svært at vælge. Der er fordele og ulemper ved alle mulighederne, men som jeg skrev sidste uge, så vandt Firefox over Brave.

Foreløbig.

For der har siden da været et par daglige irritationsmomenter, der nu alligevel skubber mig tilbage på Safari:

Der er ganske vist mange flere udvidelser til Firefox (og Brave) end til Safari, men Apples indbyggede Share-knap i Safari (og de udvidelser jeg trods alt kan få) giver mig faktisk bedre adgang til de ting, jeg som bruger mest.

Den anden ting er integrationen af TouchID og udfyldning af fx navne og adresser, der fungerer væsentlig bedre i Safari, og som jeg – har jeg opdaget – faktisk bruger rigtig meget.

Og når man har et password på halvanden kilometer der skal indtastes mange gange, så er det rigtig rart bare at bruge sin pegefinger i stedet…

Så…jeg har absolut været glad for et par uger med alternativerne, men for nu er det altså tilbage i folden, på godt og ondt.

Up next RX9 – nu på Apple Silicon For halvandet års tid siden købte jeg i dyre domme en app med det funky(!) navn iZotope RX8, som indeholder en række filtre og plugins, der kan Noam Chomsky om Ukraine Noam Chomsky siger kloge ting – igen. Fra interview ifm. Ruslands invasion af Ukraine: Det er altid værd at forsøge at forstå, at tænke et skridt
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot