|||

Forleden annoncerede Apple vinderne af deres Shot on iPhone Macro konkurrence, og der er virkelig nogle mesterværker iblandt.

To ting i den anledning:

  1. Er det bare mig, eller kan man ikke søge efter makro-fotos i Apple Photos? Der er ‘media type’-mapper for panoramaer, selfies, slo-mo og så videre, men ikke for makro-fotos. Mærkeligt.

Det dukker heller ikke op i info-panelet for de enkelte billeder, så vidt jeg kan se. Så den eneste mulighed for at finde sine makrobilleder, er at gå igennem biblioteket og se efter fotos af motiver helt tæt på?

Ærgerligt.

  1. Jeg er selv virkelig glad for at tage makrofotos, og selvom jeg aldrig bliver en rigtig haj til at tage billeder, så synes jeg dog jeg har snuppet et par okay ting gennem tiden…

Harddisk detaljeHarddisk detalje

Jeg har så også “snydt lidt” ved at bruge en makrolinse fra Moment (som bliver monteret på en iPhone-case med en særlig fatning). før Apple selv introducerede en slags makro på iPhone 13 Pro.

Og jeg bruger den faktisk stadig, for selvom det er handy med en funktion indbygget i kamera-appen, så bliver resultatet dog som regel bedre med glasset fra Moment.

Her er dog et snap med iPhonens egen makro:

KaffebønnerKaffebønner

Up next Forår men stadig koldt om morgenen Lukket for vandet Bare et lille snapshot fra hverdagen: I morges, da jeg skulle ned at træne, løb der vand hen af vejen – og der var skyfri himmel ovenover. Vandet
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh