|||

Forleden annoncerede Apple vinderne af deres Shot on iPhone Macro konkurrence, og der er virkelig nogle mesterværker iblandt.

To ting i den anledning:

  1. Er det bare mig, eller kan man ikke søge efter makro-fotos i Apple Photos? Der er ‘media type’-mapper for panoramaer, selfies, slo-mo og så videre, men ikke for makro-fotos. Mærkeligt.

Det dukker heller ikke op i info-panelet for de enkelte billeder, så vidt jeg kan se. Så den eneste mulighed for at finde sine makrobilleder, er at gå igennem biblioteket og se efter fotos af motiver helt tæt på?

Ærgerligt.

  1. Jeg er selv virkelig glad for at tage makrofotos, og selvom jeg aldrig bliver en rigtig haj til at tage billeder, så synes jeg dog jeg har snuppet et par okay ting gennem tiden…

Harddisk detaljeHarddisk detalje

Jeg har så også “snydt lidt” ved at bruge en makrolinse fra Moment (som bliver monteret på en iPhone-case med en særlig fatning). før Apple selv introducerede en slags makro på iPhone 13 Pro.

Og jeg bruger den faktisk stadig, for selvom det er handy med en funktion indbygget i kamera-appen, så bliver resultatet dog som regel bedre med glasset fra Moment.

Her er dog et snap med iPhonens egen makro:

KaffebønnerKaffebønner

Up next Forår men stadig koldt om morgenen Lukket for vandet Bare et lille snapshot fra hverdagen: I morges, da jeg skulle ned at træne, løb der vand hen af vejen – og der var skyfri himmel ovenover. Vandet
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot