|||

Jeg savner stadig Banks

En af mine absolutte yndlingsforfattere er skotske Iain (M.) Banks.

Han døde desværre alt for tidligt, i 2013, men efterlod sig et stort oevre af både skønlitteratur, krimier, en fagbog og adskillige science fiction-romaner.

I denne uge læste jeg en af hans 90’er-romaner, Whit (om en skotsk sekt og en ung kvinde der afslører sektens noget tvivlsomme historie) som jeg ikke havde læst før, og for et par uger siden snuppede jeg en ny i rækken af hans scifi-serie om ‘the Culture’.

Men for tiden er jeg altså i den ambivalente situation, at jeg stadig har i hvert fald 6-7 af hans bøger til gode at læse (bonus), men samtidig ikke har lyst til at læse dem for hurtigt, fordi der jo ikke kommer flere (trist).

Heldigvis kan man også genlæse hans værker, og det gjorde jeg især som ung, hvor jeg i virkeligheden nok mere var fan af 3-4 af hans bøger - som jeg læste flere gange - end af Banks selv.

Jeg fik dog senere øjnene op for hans bredere kvaliteter, og kom også (endelig) igang med hans science fiction for 4 års tid siden - men altså: på et eller andet tidspunkt løber jeg tør, selv hvis jeg tager den med ro, og selv hvis jeg læser hans bøger igen.

Og det gør mig sgu lidt trist at tænke på.

PS. Skulle man i øvrigt få lyst til at gå igang med Banks, så er jeg helt fjollet med Espedair Street og Dead Air, og i scifi-serien bør man selvfølgelig begynde med Consider Phlebas.

Up next Luksusproblemer Som det nok er fremgået af billederne på det seneste, har jeg tilladt mig den luksus i år at opgradere både mit Apple Watch og min iPhone. Som den Shoshana prædiker Vi løser ikke udfordringerne i surveillance capitalism med teknologi alene, siger Shoshana Zuboff - der kræver lovgivning og regulation og en
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh