|||

Jeg savner stadig Banks

En af mine absolutte yndlingsforfattere er skotske Iain (M.) Banks.

Han døde desværre alt for tidligt, i 2013, men efterlod sig et stort oevre af både skønlitteratur, krimier, en fagbog og adskillige science fiction-romaner.

I denne uge læste jeg en af hans 90’er-romaner, Whit (om en skotsk sekt og en ung kvinde der afslører sektens noget tvivlsomme historie) som jeg ikke havde læst før, og for et par uger siden snuppede jeg en ny i rækken af hans scifi-serie om ‘the Culture’.

Men for tiden er jeg altså i den ambivalente situation, at jeg stadig har i hvert fald 6-7 af hans bøger til gode at læse (bonus), men samtidig ikke har lyst til at læse dem for hurtigt, fordi der jo ikke kommer flere (trist).

Heldigvis kan man også genlæse hans værker, og det gjorde jeg især som ung, hvor jeg i virkeligheden nok mere var fan af 3-4 af hans bøger - som jeg læste flere gange - end af Banks selv.

Jeg fik dog senere øjnene op for hans bredere kvaliteter, og kom også (endelig) igang med hans science fiction for 4 års tid siden - men altså: på et eller andet tidspunkt løber jeg tør, selv hvis jeg tager den med ro, og selv hvis jeg læser hans bøger igen.

Og det gør mig sgu lidt trist at tænke på.

PS. Skulle man i øvrigt få lyst til at gå igang med Banks, så er jeg helt fjollet med Espedair Street og Dead Air, og i scifi-serien bør man selvfølgelig begynde med Consider Phlebas.

Up next Luksusproblemer Som det nok er fremgået af billederne på det seneste, har jeg tilladt mig den luksus i år at opgradere både mit Apple Watch og min iPhone. Som den Shoshana prædiker Vi løser ikke udfordringerne i surveillance capitalism med teknologi alene, siger Shoshana Zuboff - der kræver lovgivning og regulation og en
Latest posts Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads