|||

Hygge-automatisering med Genveje

Som jeg skrev forleden har jeg gang i et lille eksperiment med Things og koblingen af opgaver til min planlægning i kalenderen.

Eksperimentet blev kickstartet af Things-folkenes nye skabeloner til Apple Shortcuts, som udover en masse enklere ting (som at se dagens opgaver eller føje indkøb til en Shopping-liste) altså også netop adresserede nogle af mine behov for at koble opgaver og kalender.

Jeg har derfor taget en større tur i weekenden med at flytte opgaver over i Things, samtidig med at jeg så har udforsket de nye Shortcuts.

Og jeg må indrømme, at projektet nok ligeså meget har handlet om at få taget mig sammen til at lege med Shortcuts som egentlig at få styr på opgaver og arbejdesprocesser.

Genveje – eller ej?

Jeg har i laaaang tid gerne ville bruge Shortcuts til mere, men har faktisk haft en oplevelse af, at hver gang jeg synes jeg havde et behov eller en idé til nogle Genveje, så fandtes de krævede funktioner ikke i appen – eller jeg kunne ikke finde ud af at bygge dem.

Jeg har mindst et par håndfulde gange set på noget jeg gerne ville automatisere, åbnet Shortcuts og tastet rundt nogle minutter, og så opgivet igen uden at få løst problemet.

Selv når jeg har taget udgangspunkt i andres skabeloner eller eksisterende Genveje har jeg hurtigt ramt muren – måske også fordi de ting jeg synes det giver mening at automatisere helt skal have en vis kompleksitet. Ellers kan man lige så godt gøre tingene manuelt?

Men de nye genveje fra Things lader til at have ramt et sweet spot for mig: De er avancerede nok til at de reelt løser en opgave (hurtigere end jeg selv ellers kunne gøre det), og samtidig ikke så avancerede at jeg ikke kan finde ud af at tilpasse dem specifikt til mine ønsker.

Det betyder ikke nødvendigvis at jeg vil kalde mig Shortcuts-ekspert eller kommer til at håndbygge en masse selv - men jeg har i hvert fald fået flere Genveje i widgets og menulinjer rundt omkring, og har fået mod på at lege lidt mere med mulighederne igen…

Up next Nyt skabs-kontor Serietips Mens vi venter på sæson 3 af Ted Lasso – det er lige om snart *) – så vil jeg absolut anbefale at man tager et kig på Shrinking der også kan ses på
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde