|||

Hygge-automatisering med Genveje

Som jeg skrev forleden har jeg gang i et lille eksperiment med Things og koblingen af opgaver til min planlægning i kalenderen.

Eksperimentet blev kickstartet af Things-folkenes nye skabeloner til Apple Shortcuts, som udover en masse enklere ting (som at se dagens opgaver eller føje indkøb til en Shopping-liste) altså også netop adresserede nogle af mine behov for at koble opgaver og kalender.

Jeg har derfor taget en større tur i weekenden med at flytte opgaver over i Things, samtidig med at jeg så har udforsket de nye Shortcuts.

Og jeg må indrømme, at projektet nok ligeså meget har handlet om at få taget mig sammen til at lege med Shortcuts som egentlig at få styr på opgaver og arbejdesprocesser.

Genveje – eller ej?

Jeg har i laaaang tid gerne ville bruge Shortcuts til mere, men har faktisk haft en oplevelse af, at hver gang jeg synes jeg havde et behov eller en idé til nogle Genveje, så fandtes de krævede funktioner ikke i appen – eller jeg kunne ikke finde ud af at bygge dem.

Jeg har mindst et par håndfulde gange set på noget jeg gerne ville automatisere, åbnet Shortcuts og tastet rundt nogle minutter, og så opgivet igen uden at få løst problemet.

Selv når jeg har taget udgangspunkt i andres skabeloner eller eksisterende Genveje har jeg hurtigt ramt muren – måske også fordi de ting jeg synes det giver mening at automatisere helt skal have en vis kompleksitet. Ellers kan man lige så godt gøre tingene manuelt?

Men de nye genveje fra Things lader til at have ramt et sweet spot for mig: De er avancerede nok til at de reelt løser en opgave (hurtigere end jeg selv ellers kunne gøre det), og samtidig ikke så avancerede at jeg ikke kan finde ud af at tilpasse dem specifikt til mine ønsker.

Det betyder ikke nødvendigvis at jeg vil kalde mig Shortcuts-ekspert eller kommer til at håndbygge en masse selv - men jeg har i hvert fald fået flere Genveje i widgets og menulinjer rundt omkring, og har fået mod på at lege lidt mere med mulighederne igen…

Up next Nyt skabs-kontor Serietips Mens vi venter på sæson 3 af Ted Lasso – det er lige om snart *) – så vil jeg absolut anbefale at man tager et kig på Shrinking der også kan ses på
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot