|||

Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration

Alt godt kommer til den der venter. Sådan føltes det i hvert fald forleden aften, hvor der pludselig dukkede en mail fra Flexibits op i indbakken.

Flexibits er jo folkene bag den fremragende kalender-app Fantastical, som jeg har brugt i årevis på trods af en relativt heftig pris på ca $60 om året.

For udover at være en lækker app med crazy god ‘natural language input’, så har Fantastical også i flere år haft god integration af opgaver igennem Apple Reminders og Todoist – som er en af mine yndlings-task managers.

Man kan oven i købet vælge om Todoist-opgaverne skal vises som tasks eller som kalender-events. (Det er en lille smule forvirrende, men jeg skal nok prøve at forklare og vise nedenfor).

En opgave som task og som kalenderkasseEn opgave som task og som kalenderkasse

Men som jeg har dokumenteret i udstrakt grad tidligere, så har Todoist-integrationen i Fantastical været plaget af et par irriterende udfordringer, og de to modeller har hver deres fordele og ulemper.

Den korte version:

  • Hvis man vælger at vise sine tasks som ja, tasks, så kan man ikke vise hvor lang tid de forventes at tage – og det er jo en af de helt centrale ting, når man timeblocker.
  • Hvis man vælger at vise tasks som kalenderkasser, så kan man ikke se hvilket projekt en opgave hører til – og så bliver det hurtigt meget uoverskueligt.

Så der har været gode intentioner, men den sidste finpudsning har afgjort manglet.

Men tilbage til mailen, som helt ødelagde min lørdag aften – men på en god måde!

Mailen indeholdt nemlig en invitation til Flexibits seneste Fantastical-beta, hvor jeg kunne prøve den opdaterede integration med Todoist, som nu inkluderer en langt bedre mulighed for at angive varighed!

Kalender-integration eller konto-integration?

Man har som nævnt et stykke tid kunne vælge varighed med kalender-integrationen, men ikke når man har brugt den “dybe” integration, hvor man har Todoist som todo-tjeneste i Fantastical.

En opgave som kalenderkasse har ingen projekt eller checkboxEn opgave som kalenderkasse har ingen projekt eller checkbox

Hvis man vælger det sidste – altså logger ind på sin Todoist-konto inde i Fantastical – så kan man se hvilket projekt en given task hører til, mens kalender-integrationen bare viser at det er en event fra Todoist, uden yderligere detaljer…

Når man har 8-10-12 aktive projekter bliver det hurtigt svært at have overblik, når alle bare står i Todoist-kalenderen.

Et andet irritationsmoment ved kalender-integrationen af Todoist i Fantastical er, at når de enkelte events/opgaver bliver markeret som udført i Todoist, så forsvinder de fra Fantastical.

Og det ødelægger det “historiske overblik” på mit arbejde, fordi jeg så ikke længere kan se hvad jeg har lavet i løbet af dagen.

Omvendt har man så ikke med konto-integrationen kunnet angive, hvor lang tid en opgave forventedes at vare.

En given task var bare en kasse i en fast størrelse der ikke kunne ændres, men med et lille felt at sætte flueben i for at angive at det var en opgave, ikke en event.

Så indtil nu har kalender-visningen ikke desto mindre været bedst for mig, fordi jeg så har kunnet angive varigheden af en given task fra Todoist i Fantastical.

Og det hjælper utroligt meget med mit kalenderkasse-setup – ja, det er faktisk uomgængelig nødvendigt – præcis at kunne se varigheden af en opgave i kalenderen.

Timeblocking rules.

Beta-gave fra Flexibits

Anyway, i den nye beta af Fantastical kan man altså logge ind på sin Todoist-konto og bruge den “dybe” integration, OG angive varighed af en task fra Todoist OG samtidig få vist en kalenderkasse af tilsvarende størrelse – om den varer 15, 60 eller hvor mange minutter der nu er tale om – samtidig med at man kan se hvilket Todoist-projekt den hører til, og om der er nogen tags eller prioriteringer.

Fra betaen – en opgave som task MED varighed og checkbox og projektFra betaen – en opgave som task MED varighed og checkbox og projekt

Og så kan man – som kirsebærret på toppen – altså markere sine Todoist-opgaver som udført inde fra Fantastical, med hurtigt sync til Todoist.

Og med denne løsning bliver opgaven altså også stående i Fantastical, med flueben i den lille afkrydsnings-firkant, så jeg kan se hvad jeg har lavet i løbet af dagen.

Rock-and-fucking-roll.

…men det er stadig en beta

Det er dog som sagt en beta, og jeg fandt allerede i løbet af de første 20 minutters tid 2-3 bugs, som jeg straks meldte ind, og her et par dage efter har jeg også indsendt et par små feature requests.

Ikke desto mindre er jeg – som det nok fremgår – rimelig begejstret.

Det er lige præcis den funktion jeg har ønsket mig fra Fantastical-udviklerne i Flexibits, og jeg var faktisk ret imponeret af at de huskede at skrive til mig nu hvor de har implementeret den i en beta.

Det er sgu okay service – også selvom der så er et par bump på vejen.

Hvis de rent faktisk går videre med det her, fixer de små bugs og gør betafunktionerne til standard – så er det lige før jeg tror jeg har fundet en langtidsholdbar løsning, så jeg ikke længere behøver tjekke nye planlægnings-apps hele tiden.

Yeah, right…

Up next Shopping under broen Endelig et sort Apple-kabel
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side