|||

Todoist i min kalender

På utallige forespørgsler (eller rettere: opfordring fra én, modig bruger på Mastodon), kommer nu her i langt flere detaljer historien om (og mine erfaringer med) Todoist-indstillingerne i mit kalender-setup…

Aktuelt har jeg integreret Todoist med mit kalender-setup på to måder. Ingen af dem er optimale, men lige nu er jeg ved at afklare om de måske kan supplere hinanden.

Frusterende nok findes der faktisk også en tredje metode – og hvis bare man kunne lægge dem allesammen sammen, så ville jeg være (næsten) tilfreds. Men det skal åbenbart ikke være nemt.

Når det er sagt, så har Doist-folkene afgjort taget nogle store skridt i den rigtige retning det seneste års tid, og jeg bliver ved med at sende feedback til dem i håbet om at de implementerer en løsning der lige præcis passer til mig 😄

Løsning nummer 1 – Todoist-konto i kalenderappen

Det første setup sker via min foretrukne kalender-app, Fantastical. Her kan man ganske enkelt tilføje sin Todoistkonto og vælge hvilke projekter man vil have vist i sit kalender-view, og så bliver alle opgaver vist som blokke med en lille tjekboks, enten øverst på dagen som heldags-events, eller på det angivne klokkeslæt.

Det har den klare fordel for en kalenderkasse-entusiast som mig, at jeg kan se både møder/aftaler og tasks i ét overblik, og jeg kan klikke i en opgave-klods og se hvilket Todoist-projekt, den hører til.

Og så er integrationen og syncen tovejs, så jeg kan hakke en opgave af i enten Todoist eller Fantastical, og det bliver registreret i begge apps – og jeg kan også oprette Todoist-opgaver via Fantastical.

Parantetisk er Fantastical jo så fikst indrettet, at jeg kan klikke Cmd+N, og starte med at skrive ‘todo’ og så bliver det automatisk til en opgave i Todoist-indbakken. Bingo.

Men opsætningen i løsning 1 fungerer ikke helt optimalt. For eksempel har opgave-klodserne fra Todoist altid den samme størrelse, uanset om det er en task der kan overstås på 15 minutter eller noget der vil tage 3 timer. (Det har man så forsøgt at løse ved at gøre det nemt at duplikere opgave som event – men så har man pludselig to visninger af det samme, uden at de i øvrigt er knyttet til hinanden, men kan flyttes rundt uden at synce).

Det ville i øvrigt også være fint, hvis man samtidig kunne se subtasks i Todoist-klodserne, men her er vi ude i detaljer.

Så…det fungerer et pænt stykke af vejen, men absolut ikke perfekt.

Løsning nummer 2 – sync med Google-kalenderen

Den anden løsning er integrationen med Google Calendar, der har fået et solidt boost for relativt nylig.

(Note: Jeg er havnet i den lidt irriterende situation, at jeg både bruger iCloud- og Google-kalendere, af årsager jeg ikke skal trætte nogen med – men sådan er det altså. Jeg ville ønske at Todoist også havde samme integration til iCloud, men nej).

Integrationen fungerer basalt set sådan, at man syncer Todoist-opgaver til en (nyoprettet) Google-kalender som man fx opfindsomt kan kalde Todoist.

Så bliver alle opgaver vist som events i kalenderen, parallelt med de “rigtige” kalenderaftaler, og kan derfor (ta-daa!) sættes til at have den varighed man vurderer det vil tage at løse opgaven. Præcis som jeg gerne vil have det i mit kalenderkasse-setup, og med den fleksibilitet at jeg kan justere længden hvis noget tager kortere eller længere tid end forventet.

Det bliver oven i købet synkroniseret, så deadline på opgaven ovre i Todoist bliver ændret hvis jeg flytter på kalenderkassen i Fantastical (eller en anden app).

Men! Heller ikke her er løsningen perfekt.

Helt lavpraktisk er det fx en irriterende mangel, at der ikke i Todoist-eventkassen står hvilket projekt opgaven stammer fra, men bare at den ligger i Todoist-kalenderen. Det kan hurtigt gøre det lidt svært at overskue, hvis man ikke har været temmelig detaljeret i sin navngivning af opgaverne.

Det er heller ikke her muligt at tjekke opgaverne af når de er løst, så man kan også sagtens blive i tvivl om hvad man mangler at lave.

Samtidig kan der også hurtigt opstå forvirring, hvis man har behov for at arbejde videre på en opgave senere – hvis man bare flytter en to-timers blok i kalenderen, så kan man jo (som kalenderkassenørd) blive lidt ærgerlig over at det så ser ud som om man ikke har lavet noget i det tidsrum. Og hvis man duplikerer en blok, så havner den nye kopi ikke i samme projekt i Todoist som den oprindelige…

Det kan virke som detaljer, men jeg ved fra et par måneders udforskning, at det sagtens kan være både irriterende og rodet i hverdagen.

Løsning nummer 3 – Todoist-kalender-abonnement

Så nævnte jeg også en løsning nummer tre – og det er den relativt simple, at man kan abonnere på et kalenderfeed fra Todoist, som så kan føjes til iCloud eller Google eller hvad man nu bruger.

Det er dog envejs-kommunikation, så hvis man retter i blokken i kalenderen sker der ingen justering i Todoist. Men! I denne løsning bliver der indsat et link tilbage til den oprindelige Todoist-task i notefeltet, og det ville jeg SÅ gerne have også skete i de to andre integrationer – og jeg fatter ikke hvorfor det ikke fungerer på samme måde dér…

Foreløbig status

I virkeligheden ville jeg altså gerne have et mash-up af de tre forskellige integrations-muligheder – men jeg har på fornemmelsen at det kan have lange udsigter.

I mellemtiden eksperimenterer jeg så lidt med en lidt clunky version af drømmen.

Aktuelt bruger jeg således BÅDE løsning 1 og 2, og skifter så mellem hvilke såkaldte kalender-sæt jeg ser på i Fantastical.

Når jeg skal planlægge arbejdet, så ser jeg bare på løsning to, hvor opgaverne ligger som kasser og klodser i kalenderen (via Google-integrationen). Så kan jeg gøre dem kortere og længere og flytte rundt og skabe overblik over dagene.

Men når jeg så skal gøre status og skabe overblik, så vælger jeg et ‘view’, hvor jeg både ser kalenderkasserne (som Todoist-kalenderfeed) og Todoist-opgaverne med tjekboks, så jeg kan tjekke dem af, uden at skulle over i Todoist.

Der er aspekter af dén metode som absolut ikke er optimale, men lige nu fungerer det nogenlunde for mig – mens jeg venter.

Det bedste ville være, hvis løsning nummer 1 blev udvidet med mulighed for at justere på varigheden, som i en “rigtig” kalenderkasse, hvis man kunne se (og afkrydse) subtasks, og hvis der også blev linket tilbage til Todoist.

Men igen – jeg holder ikke vejret.

Up next TV-støj Svansende svane
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot