|||

Et skridt frem og to til browser

Som man måske vil huske har jeg de sidste par uger vaflet lidt frem og tilbage mellem browsere.

Ikke fordi jeg egentlig har været utilfreds med Safari, mere for bare lige at tage temperaturen på alternativerne.

Selvfølgelig er der småting som nok kunne være bedre i Apples egne browsere (på Mac og iOS/iPadOS), men absolut ikke dealbreakers for mig i hverdagen.

Den største udfordring er sådan set, at der er enkelte tjenester, som fx min podcastoptager Riverside.fm, der ikke fungerer i Safari. Men på nogle måder er det sådan set fint at mine optagelser sker i en anden browser end dér hvor jeg har mine dokumenter eller research.

Ikke desto mindre, så tænkte jeg altså om det kunne være bedre at samle det hele, og bruge Brave eller Firefox på alle mine dimser?

(Chrome er rimelig meget ude af konkurrencen, fordi…Google).

Men øj, det er svært at vælge. Der er fordele og ulemper ved alle mulighederne, men som jeg skrev sidste uge, så vandt Firefox over Brave.

Foreløbig.

For der har siden da været et par daglige irritationsmomenter, der nu alligevel skubber mig tilbage på Safari:

Der er ganske vist mange flere udvidelser til Firefox (og Brave) end til Safari, men Apples indbyggede Share-knap i Safari (og de udvidelser jeg trods alt kan få) giver mig faktisk bedre adgang til de ting, jeg som bruger mest.

Den anden ting er integrationen af TouchID og udfyldning af fx navne og adresser, der fungerer væsentlig bedre i Safari, og som jeg – har jeg opdaget – faktisk bruger rigtig meget.

Og når man har et password på halvanden kilometer der skal indtastes mange gange, så er det rigtig rart bare at bruge sin pegefinger i stedet…

Så…jeg har absolut været glad for et par uger med alternativerne, men for nu er det altså tilbage i folden, på godt og ondt.

Up next RX9 – nu på Apple Silicon For halvandet års tid siden købte jeg i dyre domme en app med det funky(!) navn iZotope RX8, som indeholder en række filtre og plugins, der kan Noam Chomsky om Ukraine Noam Chomsky siger kloge ting – igen. Fra interview ifm. Ruslands invasion af Ukraine: Det er altid værd at forsøge at forstå, at tænke et skridt
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh