|||

Det smukke bagland

Jeg er netop gået igang med tredje sæson af serien HinterlandNetflix.

Det er en stemningsfuld lilleby-krimiserie fra Wales, som i dén grad tager sig tid til de små konflikter og psykologiske krøller i lokalsamfundet (hvor der dog også - af hensyn til spændingen - bliver begået en overvældende mængde mord).

Hvert afsnit varer cirka 85 minutter, men kunne snildt afvikles på en time. Og jeg kan heller ikke helt frigøre mig fra tanken om, at serien er nutidens svar på bedagede krimier som Midsomer Murders og den slags.

Når det er sagt, så synes jeg afsnittene har den perfekte længde og at de som sagt har en fantastisk smådeprimeret stemning.

Men det som for alvor løfter serien er de mange, mange billeder af det fantastiske landskab, med barsk-grønne bjerge, snoede grusveje og et Atlanterhav, som hele tiden truer byens havnefront med skumsprøjt og kæmpebølger.

Der er tidspunkter hvor jeg mistænker, at Hinterland i virkeligheden er skrevet og produceret af Visit Wales, eller hvad turistorganisationen nu hedder derovre.

Men også det er helt okay med mig, for øj, der er pænt!

Up next Nyt hovedgear Blog-tweets
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning