|||

Det smukke bagland

Jeg er netop gået igang med tredje sæson af serien HinterlandNetflix.

Det er en stemningsfuld lilleby-krimiserie fra Wales, som i dén grad tager sig tid til de små konflikter og psykologiske krøller i lokalsamfundet (hvor der dog også - af hensyn til spændingen - bliver begået en overvældende mængde mord).

Hvert afsnit varer cirka 85 minutter, men kunne snildt afvikles på en time. Og jeg kan heller ikke helt frigøre mig fra tanken om, at serien er nutidens svar på bedagede krimier som Midsomer Murders og den slags.

Når det er sagt, så synes jeg afsnittene har den perfekte længde og at de som sagt har en fantastisk smådeprimeret stemning.

Men det som for alvor løfter serien er de mange, mange billeder af det fantastiske landskab, med barsk-grønne bjerge, snoede grusveje og et Atlanterhav, som hele tiden truer byens havnefront med skumsprøjt og kæmpebølger.

Der er tidspunkter hvor jeg mistænker, at Hinterland i virkeligheden er skrevet og produceret af Visit Wales, eller hvad turistorganisationen nu hedder derovre.

Men også det er helt okay med mig, for øj, der er pænt!

Up next Nyt hovedgear Blog-tweets
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side