|||

Ugens Pensum #6: Chat-bots og ballade

Jow, Ugens Pensum burde være

Tay-botten lærte af internettet. Big mistake. Huge.

Det kunne de sgudda ha’ sagt sig selv. Hvis man sætter en AI-chatbot til at lære af folk på internettet, så bliver resultatet derefter.

Og derfor blev Microsofts chatbot Tay også et racistisk røvhul efter nogle timer på Twitter…

Paven har i øvrigt haft samme oplevelser, så det burde næppe være kommet som en total overraskelse for Redmond-folket.

Tid til et privatlivs- og sikkerheds-tjek? Altid.

Lifehackers 10 gode råd til at opgradere sin datasikkerhed og beskytte privatlivet.

Du gør sikkert det meste allerede, men tjek lige - for en sikkerheds skyld…

DARPA vil give os (eller…dem) et brain boost

Jeg er bare aldrig helt sikker på, hvad jeg egentlig skal mene om DARPA.

På den ene side satte de voldsomt skub i udviklingen af de selvkørende biler tilbage i midt-nullerne, og er godt igang med at sætte turbo på de menneskelignende robotter. Nåja, og så er der jo Internettet.

På den anden side er DARPA nogle gange så langt fremme i deres visioner, at de balancerer på grænsen til science fiction-fantasier.

Og så er der ofte lige en snert af “Men Who Stares at Goats” over deres projekter. Inklusive et af de nyeste, Targeted Neuroplasticity Training (TNT), der handler om at bruge hjernestimulation for at øge vores evne til at lære, hinsides normal, menneskelig kapacitet.

Igen både supercool og crazy skræmmende. I hvert fald kan det godt gøre mig en anelse nervøs at tænke på, hvem der mon bliver de første der får adgang til et skud brain-boost?

NSA? CIA? FBI?

På besøg i data-hulen hos Google…

Hvis man har et VR-headset liggende - og har lyst til at glo på hardware - så har Google lavet en lille 3D-rundtur i et af sine giganorme datacentre.

Up next Ugens Pensum #5 Det har ikke skortet på reaktioner efter sidste uges allerede legendariske kamp mellem menneske og maskine i form af Googles AlphaGo og Ugens Pensum #7: Robotfilm, rum-apps og knive Jeg indrømmer blankt (høhø) at jeg altid har været fascineret af knive - alt fra hverdags-lommeknive over outdoor-dolke til lækkert køkken-grej. Jeg
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot