|||

Ugens Pensum #6: Chat-bots og ballade

Jow, Ugens Pensum burde være

Tay-botten lærte af internettet. Big mistake. Huge.

Det kunne de sgudda ha’ sagt sig selv. Hvis man sætter en AI-chatbot til at lære af folk på internettet, så bliver resultatet derefter.

Og derfor blev Microsofts chatbot Tay også et racistisk røvhul efter nogle timer på Twitter…

Paven har i øvrigt haft samme oplevelser, så det burde næppe være kommet som en total overraskelse for Redmond-folket.

Tid til et privatlivs- og sikkerheds-tjek? Altid.

Lifehackers 10 gode råd til at opgradere sin datasikkerhed og beskytte privatlivet.

Du gør sikkert det meste allerede, men tjek lige - for en sikkerheds skyld…

DARPA vil give os (eller…dem) et brain boost

Jeg er bare aldrig helt sikker på, hvad jeg egentlig skal mene om DARPA.

På den ene side satte de voldsomt skub i udviklingen af de selvkørende biler tilbage i midt-nullerne, og er godt igang med at sætte turbo på de menneskelignende robotter. Nåja, og så er der jo Internettet.

På den anden side er DARPA nogle gange så langt fremme i deres visioner, at de balancerer på grænsen til science fiction-fantasier.

Og så er der ofte lige en snert af “Men Who Stares at Goats” over deres projekter. Inklusive et af de nyeste, Targeted Neuroplasticity Training (TNT), der handler om at bruge hjernestimulation for at øge vores evne til at lære, hinsides normal, menneskelig kapacitet.

Igen både supercool og crazy skræmmende. I hvert fald kan det godt gøre mig en anelse nervøs at tænke på, hvem der mon bliver de første der får adgang til et skud brain-boost?

NSA? CIA? FBI?

På besøg i data-hulen hos Google…

Hvis man har et VR-headset liggende - og har lyst til at glo på hardware - så har Google lavet en lille 3D-rundtur i et af sine giganorme datacentre.

Up next Ugens Pensum #5 Det har ikke skortet på reaktioner efter sidste uges allerede legendariske kamp mellem menneske og maskine i form af Googles AlphaGo og Ugens Pensum #7: Robotfilm, rum-apps og knive Jeg indrømmer blankt (høhø) at jeg altid har været fascineret af knive - alt fra hverdags-lommeknive over outdoor-dolke til lækkert køkken-grej. Jeg
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh