|||

Ugens Pensum #5

Kunstig intelligens er total hotness

Det har ikke skortet på reaktioner efter sidste uges allerede legendariske kamp mellem menneske og maskine i form af Googles AlphaGo og sydkoreaneren Lee Se-dol.

Kunstig intelligens - AI - er superhot, og ikke uden grund. Der sker en hel masse spændende udvikling af forskellige slags algoritmer som peger alvorligt i retning af en fremtid med tænkende maskiner (eller noget der minder om - uden at vi skal tage hul på den store, filosofiske diskussion).

Lige inden Go-matchen udgav Rolling Stone en ordentligt #langlæs gange to om AI, som kommer forbi både generel udvikling, selvkørende biler og krigsrobotter.

Bestemt værd at læse, også selvom (eller fordi?) den aktuelle Go-kamp ikke er med. Del 1 og Del 2

Lyt til verden!

Economist skriver om de ret imponerende ting videnskabsfolk kan afkode eller opdage, når de omsætter data til lyd.

Nogle gange er vores ører meget bedre til at opsnappe variationer eller små forandringer, så istedet for at glo på tusindvis af næsten ens billeder kan det godt betale sig at omsætte de indsamlede data til lyd, og så lytte efter de afgørende detaljer.

Pænt cool.

Office schmoffice. Er Slack fremtidens kontor?

På vores lille redaktion henne i moder DR har vi et stykke tid brugt Slack, og er stort set ganske tilfredse. Det er - på trods af hypen - langt fra perfekt, hverken som software eller som kontor-værktøj betragtet. Men det er, i hvert fald for os, et væsentligt trin op fra en uhellig kombo af emails, MS Communicator og gys telefoner.

For mig har det især gjort det nemmere at arbejde hjemmefra eller tjekke op på redaktionen ude fra verden, og Slack lader til især at glæde mange, som ikke har noget fast, fælles kontor.

Men der er - måske - også negative konsekvenser, og under alle omstændigheder er det langt fra sikkert, at de sjovere værktøjer også giver højere produktivitet eller bedre resultater… Fino artikel fra Ars Technicas engelske afdeling.

Rum-klicheer i hobetal

Og så den lille skæve. Scifi-forfatteren Charles Stross har samlet en forholdsvis omfattende liste af klicherfra science fiction-verdenen, især når det handler om ‘rum-operaer’.

Det er nok ikke noget man skal læse i ét hug, men selv ved tilfældige nedslag er der skræmmende mange af Stross’ hade-greb, der er lige i øjet. Fx

“Suns are good, the more the better!”

eller

“If there are two or more ethnicities represented on a planet their collective politics are simple and easily understood by analogy to 20th century US race relations.”

Up next Ugens Pensum #4: Single malt, sikkerhed og shoppe-trang Den aktuelle ballade om FBI og Apples mildest talt divergerende syn på kryptering er langt fra første favntag mellem myndigheder og tech-folk. Ugens Pensum #6: Chat-bots og ballade Jow, Ugens Pensum burde være Det kunne de sgudda ha’ sagt sig selv. Hvis man sætter en AI-chatbot til at lære af folk på internettet, så bliver
Latest posts En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge Hyg og Byg i Billund Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg