|||

Ugens Pensum #5

Kunstig intelligens er total hotness

Det har ikke skortet på reaktioner efter sidste uges allerede legendariske kamp mellem menneske og maskine i form af Googles AlphaGo og sydkoreaneren Lee Se-dol.

Kunstig intelligens - AI - er superhot, og ikke uden grund. Der sker en hel masse spændende udvikling af forskellige slags algoritmer som peger alvorligt i retning af en fremtid med tænkende maskiner (eller noget der minder om - uden at vi skal tage hul på den store, filosofiske diskussion).

Lige inden Go-matchen udgav Rolling Stone en ordentligt #langlæs gange to om AI, som kommer forbi både generel udvikling, selvkørende biler og krigsrobotter.

Bestemt værd at læse, også selvom (eller fordi?) den aktuelle Go-kamp ikke er med. Del 1 og Del 2

Lyt til verden!

Economist skriver om de ret imponerende ting videnskabsfolk kan afkode eller opdage, når de omsætter data til lyd.

Nogle gange er vores ører meget bedre til at opsnappe variationer eller små forandringer, så istedet for at glo på tusindvis af næsten ens billeder kan det godt betale sig at omsætte de indsamlede data til lyd, og så lytte efter de afgørende detaljer.

Pænt cool.

Office schmoffice. Er Slack fremtidens kontor?

På vores lille redaktion henne i moder DR har vi et stykke tid brugt Slack, og er stort set ganske tilfredse. Det er - på trods af hypen - langt fra perfekt, hverken som software eller som kontor-værktøj betragtet. Men det er, i hvert fald for os, et væsentligt trin op fra en uhellig kombo af emails, MS Communicator og gys telefoner.

For mig har det især gjort det nemmere at arbejde hjemmefra eller tjekke op på redaktionen ude fra verden, og Slack lader til især at glæde mange, som ikke har noget fast, fælles kontor.

Men der er - måske - også negative konsekvenser, og under alle omstændigheder er det langt fra sikkert, at de sjovere værktøjer også giver højere produktivitet eller bedre resultater… Fino artikel fra Ars Technicas engelske afdeling.

Rum-klicheer i hobetal

Og så den lille skæve. Scifi-forfatteren Charles Stross har samlet en forholdsvis omfattende liste af klicherfra science fiction-verdenen, især når det handler om ‘rum-operaer’.

Det er nok ikke noget man skal læse i ét hug, men selv ved tilfældige nedslag er der skræmmende mange af Stross’ hade-greb, der er lige i øjet. Fx

“Suns are good, the more the better!”

eller

“If there are two or more ethnicities represented on a planet their collective politics are simple and easily understood by analogy to 20th century US race relations.”

Up next Ugens Pensum #4: Single malt, sikkerhed og shoppe-trang Den aktuelle ballade om FBI og Apples mildest talt divergerende syn på kryptering er langt fra første favntag mellem myndigheder og tech-folk. Ugens Pensum #6: Chat-bots og ballade Jow, Ugens Pensum burde være Det kunne de sgudda ha’ sagt sig selv. Hvis man sætter en AI-chatbot til at lære af folk på internettet, så bliver
Latest posts Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude