Det har ikke skortet på reaktioner efter sidste uges allerede legendariske kamp mellem menneske og maskine i form af Googles AlphaGo og sydkoreaneren Lee Se-dol.
Kunstig intelligens - AI - er superhot, og ikke uden grund. Der sker en hel masse spændende udvikling af forskellige slags algoritmer som peger alvorligt i retning af en fremtid med tænkende maskiner (eller noget der minder om - uden at vi skal tage hul på den store, filosofiske diskussion).
Lige inden Go-matchen udgav Rolling Stone en ordentligt #langlæs gange to om AI, som kommer forbi både generel udvikling, selvkørende biler og krigsrobotter.
Bestemt værd at læse, også selvom (eller fordi?) den aktuelle Go-kamp ikke er med. Del 1 og Del 2
Economist skriver om de ret imponerende ting videnskabsfolk kan afkode eller opdage, når de omsætter data til lyd.
Nogle gange er vores ører meget bedre til at opsnappe variationer eller små forandringer, så istedet for at glo på tusindvis af næsten ens billeder kan det godt betale sig at omsætte de indsamlede data til lyd, og så lytte efter de afgørende detaljer.
Pænt cool.
På vores lille redaktion henne i moder DR har vi et stykke tid brugt Slack, og er stort set ganske tilfredse. Det er - på trods af hypen - langt fra perfekt, hverken som software eller som kontor-værktøj betragtet. Men det er, i hvert fald for os, et væsentligt trin op fra en uhellig kombo af emails, MS Communicator og gys telefoner.
For mig har det især gjort det nemmere at arbejde hjemmefra eller tjekke op på redaktionen ude fra verden, og Slack lader til især at glæde mange, som ikke har noget fast, fælles kontor.
Men der er - måske - også negative konsekvenser, og under alle omstændigheder er det langt fra sikkert, at de sjovere værktøjer også giver højere produktivitet eller bedre resultater… Fino artikel fra Ars Technicas engelske afdeling.
Og så den lille skæve. Scifi-forfatteren Charles Stross har samlet en forholdsvis omfattende liste af klicherfra science fiction-verdenen, især når det handler om ‘rum-operaer’.
Det er nok ikke noget man skal læse i ét hug, men selv ved tilfældige nedslag er der skræmmende mange af Stross’ hade-greb, der er lige i øjet. Fx
“Suns are good, the more the better!”
eller
“If there are two or more ethnicities represented on a planet their collective politics are simple and easily understood by analogy to 20th century US race relations.”