|||

Ugens Pensum #14: Kode og manipulation

Der er kun to artikler i denne uges Pensum, men den ene er en total whopper, så dér.

Men vi lægger ud med den relativt korte (Instapaper siger “12 minutters læsning”):

Sådan tager de røven på dig

Googles tidligere Product Philosopher(!) har skreveten fino-fino gennemgang af ti af de snedige manipulationer vi hver dag udsættes for, når vi bliver lokket til at tjekke vores notifikationer, skrive en anmeldelse, tagge et billede og så videre.

Nej, det er ikke raketvidenskab eller breaking news, men jeg må indrømme at jeg alligevel var overrasket over, hvor mange af hans eksempler jeg følte mig ramt af.

Og I kender det garanteret også: Når man liiiige skal tjekke et eller andet og ender med at spilde 20 minutter på formålsløst dimseri i en app, eller når man lader sig styre af de menupunkter et site har valgt, fremfor at fokusere på hvad det egentlig var man gerne ville…

Jeg var i øvrigt vældig begejstret over, at Tristan Harris også uddelte en lussing til New York Times og deres afsindigt irriterende afbestillings-benspænd som jeg selv tidligere har skrevet om.

Hvad er kode?

Ugens Whopper er den 7 millioner (cirka) sider lange Bloomberg-artikel What Is Code? af Paul Ford. Det er en oldie, som har ligget urørt i min Instapaper i månedsvis, men som jeg fik læst på en tur i Stockholm i denne uge - og klart vil anbefale!

Den tager nok en times tid eller halvanden at gnaske sig igennem, men den er både informativ og underholdende - i hvert fald for sådan en som mig, der nok har en generel fornemmelse af hvad kode og programmer er, men som aldrig for alvor selv har været en del af udviklermiljøet.

Så sæt en kande kaffe over og gå igang!

Up next Ugens Pensum #13: Spioner, kugle-robotter og oldschool skrivemaskiner Det er kun min medfødte nærighed der har holdt mig fra at fylde lejligheden og kontoret med alt muligt tosset gadgetgøgl. Især har jeg været Goddag igen Jeg har et stykke tid været på jagt efter et sted at lægge mine blogging-anstrengelser, som ikke lige var et stort, tracking- og annoncedrevet
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning