|||

TOA dag 2

I dag var det så (endelig) afsted til selve Tech Open Air-festivalen, der i øvrigt fandt sted i og omkring det gamle Funkhaus, Østberlins svar på Radiohuset i Købehavn - så det var næsten helt nostalgisk, og under alle omstændigheder en fantastisk ramme om en konference:

Blandingen af gamle træbeklædte radiostudier, marmorbelægningen i foyeren og så den faldefærdige fabrikshal ved siden af og strandstemningen med små scener og boder langs Spree, var helt fantastisk - ikke mindst fordi der var sol og den helt rigtige temperatur omkring de 21.

The haus that is funkyThe haus that is funky

Det må dog siges, at programmet var lidt blandet, desværre.

Der var ingen åbenlyse keynotes med hovednavne der for alvor blæste toppen af knoppen, og desværre adskillige der gentog forholdsvis kendt stof.

Enkelte fangede dog opmærksomheden

Lubomila Jordanova, der har stiftet klima-projektet Plan A, fortalte superengageret og aktivistisk om krisen og hvad vi kan gøre.

Og Wade Davis holdt en inspirerende tale om inklusivitet og diversitet især i tech-branchen

Endelig var debatten om avatarer (fra pseudonymer på Instagram til næsten-realistiske 3D-animerede computerfigurer) ganske tankevækkende (selvom deltagerne desværre ikke helt fik plads til at folde alle aspekter ud.

De fleste scener havde pakkede forløb med oplæg på 15-20 minutter, med enkelte paneldebatter på 40, og det var svært for dem at holde tiden, så det blev lidt kaotisk - især når man skulle rende rundt mellem de 8-10 forskellige scener.

Jeg endte med om eftermiddagen at vælge først Studie 3 og bagefter Studie 2 i en time af gangen, og så se nogle oplæg jeg ellers ikke havde planlagt.

Jeg satser dog på at have lært af mine erfaringer, og har forsøgt at planlægge torsdagens festival lidt bedre…

Up next TOA dag 1 TOA dag 3
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning