|||

TOA dag 2

I dag var det så (endelig) afsted til selve Tech Open Air-festivalen, der i øvrigt fandt sted i og omkring det gamle Funkhaus, Østberlins svar på Radiohuset i Købehavn - så det var næsten helt nostalgisk, og under alle omstændigheder en fantastisk ramme om en konference:

Blandingen af gamle træbeklædte radiostudier, marmorbelægningen i foyeren og så den faldefærdige fabrikshal ved siden af og strandstemningen med små scener og boder langs Spree, var helt fantastisk - ikke mindst fordi der var sol og den helt rigtige temperatur omkring de 21.

The haus that is funkyThe haus that is funky

Det må dog siges, at programmet var lidt blandet, desværre.

Der var ingen åbenlyse keynotes med hovednavne der for alvor blæste toppen af knoppen, og desværre adskillige der gentog forholdsvis kendt stof.

Enkelte fangede dog opmærksomheden

Lubomila Jordanova, der har stiftet klima-projektet Plan A, fortalte superengageret og aktivistisk om krisen og hvad vi kan gøre.

Og Wade Davis holdt en inspirerende tale om inklusivitet og diversitet især i tech-branchen

Endelig var debatten om avatarer (fra pseudonymer på Instagram til næsten-realistiske 3D-animerede computerfigurer) ganske tankevækkende (selvom deltagerne desværre ikke helt fik plads til at folde alle aspekter ud.

De fleste scener havde pakkede forløb med oplæg på 15-20 minutter, med enkelte paneldebatter på 40, og det var svært for dem at holde tiden, så det blev lidt kaotisk - især når man skulle rende rundt mellem de 8-10 forskellige scener.

Jeg endte med om eftermiddagen at vælge først Studie 3 og bagefter Studie 2 i en time af gangen, og så se nogle oplæg jeg ellers ikke havde planlagt.

Jeg satser dog på at have lært af mine erfaringer, og har forsøgt at planlægge torsdagens festival lidt bedre…

Up next TOA dag 1 TOA dag 3
Latest posts Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist