|||

Rejse-revival: Australske eventyr

For 30 år siden i disse dage, afslører rejsedagbogen fra dengang, oplevede vi på kun 2-3 døgn mange af de oplevelser, jeg husker bedst fra de knap 6 måneders rundtur.

Først blev vores aftenfly fra Jakarta til Sydney skubbet til dagen efter, og vi blev indkvarteret på et firestjernet hotel, der sammenlignet med den vanlige standard af hostels føltes som ekstrem luksus.

I dagbogen skriver jeg henført om den treretters middag vi fik, med steak og is, og dagen efter om min frustration over kun at have 35 minutter til morgenmadsbuffeten:

…croissanter, wienerbrød, pandekager, cornflakes, ost, kaffe og juice - vi kunne have brugt tre timer!

Jeg husker også, at vi på de få timer på hotelværelset nåede at tage et hurtigt karbad - det første varme bad på turen.

Men det lykkedes at komme til Sydney, hvor jeg så i lufthavnen blev tilbageholdt af en temmelig sammenbidt betjent, der havde fundet vaskepulveret i min rygsæk og højlydt spekulerede over hvad det kunne være?

“Jeg håber det er vaskepulver,” sagde han. “Det håber jeg søreme også,” svarede jeg.

Det var det heldigvis.

Videre ind til byen for at blive indlogeret på et rygsækhotel med en hel flok andre, heriblandt nogle danskere.

Dagen efter mødte vi søreme også to gymnasiekammerater og lavede planer for Australien:

Mens vi spiste morgenmad blev vi enige om at købe en bil (…) Så i morgen ejer vi en grøn Ford Falcon.”

Det gik stærkt.

Om aftenen fandt vi ud af at D.A.D spillede koncert, så det skulle vi selvfølgelig til. Det var også ret sjovt - ikke mindst fordi DAD-drengene forsøgte at være mere heavy end cowpunk, mens vi stod og skreg på God’s Favourite og andre gamle klassikere.

På vej hjem hoppede vi lige i et springvand, min fætter blev overfaldet af to prosituerede i højt humør der trak bukserne ned på ham på åben gade, mens de råbte citatet fra hans Greenpeace-trøje højt:

“No Time To Waste”.

Det var et par rimeligt vilde dage :-)

Up next Frokost ved havnen Fin formiddagstur fin formiddagstur
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning