|||

Rejse-revival: Australske eventyr

For 30 år siden i disse dage, afslører rejsedagbogen fra dengang, oplevede vi på kun 2-3 døgn mange af de oplevelser, jeg husker bedst fra de knap 6 måneders rundtur.

Først blev vores aftenfly fra Jakarta til Sydney skubbet til dagen efter, og vi blev indkvarteret på et firestjernet hotel, der sammenlignet med den vanlige standard af hostels føltes som ekstrem luksus.

I dagbogen skriver jeg henført om den treretters middag vi fik, med steak og is, og dagen efter om min frustration over kun at have 35 minutter til morgenmadsbuffeten:

…croissanter, wienerbrød, pandekager, cornflakes, ost, kaffe og juice - vi kunne have brugt tre timer!

Jeg husker også, at vi på de få timer på hotelværelset nåede at tage et hurtigt karbad - det første varme bad på turen.

Men det lykkedes at komme til Sydney, hvor jeg så i lufthavnen blev tilbageholdt af en temmelig sammenbidt betjent, der havde fundet vaskepulveret i min rygsæk og højlydt spekulerede over hvad det kunne være?

“Jeg håber det er vaskepulver,” sagde han. “Det håber jeg søreme også,” svarede jeg.

Det var det heldigvis.

Videre ind til byen for at blive indlogeret på et rygsækhotel med en hel flok andre, heriblandt nogle danskere.

Dagen efter mødte vi søreme også to gymnasiekammerater og lavede planer for Australien:

Mens vi spiste morgenmad blev vi enige om at købe en bil (…) Så i morgen ejer vi en grøn Ford Falcon.”

Det gik stærkt.

Om aftenen fandt vi ud af at D.A.D spillede koncert, så det skulle vi selvfølgelig til. Det var også ret sjovt - ikke mindst fordi DAD-drengene forsøgte at være mere heavy end cowpunk, mens vi stod og skreg på God’s Favourite og andre gamle klassikere.

På vej hjem hoppede vi lige i et springvand, min fætter blev overfaldet af to prosituerede i højt humør der trak bukserne ned på ham på åben gade, mens de råbte citatet fra hans Greenpeace-trøje højt:

“No Time To Waste”.

Det var et par rimeligt vilde dage :-)

Up next Frokost ved havnen Fin formiddagstur
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen