|||

Rejse-revival: Australske eventyr

For 30 år siden i disse dage, afslører rejsedagbogen fra dengang, oplevede vi på kun 2-3 døgn mange af de oplevelser, jeg husker bedst fra de knap 6 måneders rundtur.

Først blev vores aftenfly fra Jakarta til Sydney skubbet til dagen efter, og vi blev indkvarteret på et firestjernet hotel, der sammenlignet med den vanlige standard af hostels føltes som ekstrem luksus.

I dagbogen skriver jeg henført om den treretters middag vi fik, med steak og is, og dagen efter om min frustration over kun at have 35 minutter til morgenmadsbuffeten:

…croissanter, wienerbrød, pandekager, cornflakes, ost, kaffe og juice - vi kunne have brugt tre timer!

Jeg husker også, at vi på de få timer på hotelværelset nåede at tage et hurtigt karbad - det første varme bad på turen.

Men det lykkedes at komme til Sydney, hvor jeg så i lufthavnen blev tilbageholdt af en temmelig sammenbidt betjent, der havde fundet vaskepulveret i min rygsæk og højlydt spekulerede over hvad det kunne være?

“Jeg håber det er vaskepulver,” sagde han. “Det håber jeg søreme også,” svarede jeg.

Det var det heldigvis.

Videre ind til byen for at blive indlogeret på et rygsækhotel med en hel flok andre, heriblandt nogle danskere.

Dagen efter mødte vi søreme også to gymnasiekammerater og lavede planer for Australien:

Mens vi spiste morgenmad blev vi enige om at købe en bil (…) Så i morgen ejer vi en grøn Ford Falcon.”

Det gik stærkt.

Om aftenen fandt vi ud af at D.A.D spillede koncert, så det skulle vi selvfølgelig til. Det var også ret sjovt - ikke mindst fordi DAD-drengene forsøgte at være mere heavy end cowpunk, mens vi stod og skreg på God’s Favourite og andre gamle klassikere.

På vej hjem hoppede vi lige i et springvand, min fætter blev overfaldet af to prosituerede i højt humør der trak bukserne ned på ham på åben gade, mens de råbte citatet fra hans Greenpeace-trøje højt:

“No Time To Waste”.

Det var et par rimeligt vilde dage :-)

Up next Frokost ved havnen Fin formiddagstur
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side