|||

Rejse-revival - af med falken

For 30 år siden solgte min fætter og jeg for anden gang vores grønne Ford Falcon, der havde kørt os cirka 10.000 kilometer rundt i Australien.

Først op til Cairns, så ind i landet, gennem Alice Springs og forbi Ayer’s Rock, ned til sydkysten og Adelaide og Melbourne, og så tilbage via Canberra.

Jeg ville gerne kunne sige, at den grønne falk havde været en trofast ganger, men hvis sandheden skal frem var den lidt af en katastrofe.

Sejlere joker gerne med, at en båd er “et hul i vandet man hælder penge i” - og sådan var det også med vores bil, der i øvrigt blev døbt “Palles Mobile Home” (lang historie), eller bare Palle.

Fik jeg forresten nævnt, at jeg ikke havde, og aldrig har haft, et kørekort? Men bilejer, dét har jeg altså været.

Anyway, Palle blev oftere startet af venlige bilister eller AAA end af os selv, og vi var også igennem at skulle skifte forrude på grund af stenslag. Og der var også dengang på en tankstation i en flække cirka 100 kilometer fra den nærmeste anden menneskelige beboelse, hvor vi HELDIGVIS - inden vi kørte videre - opdagede, at Palle havde smidt al sin olie!

Nåmen, tilbage i Sydney skulle vi jo af med bilen igen, og det holdt hårdt. Da det endelig lykkedes at overrække Palles nøgler til et lokalt par, den 12. maj, festede vi som gale.

Da vi vågnede med tømmermænd var det til en telefonopringning fra køberne, der havde opdaget at der var problemer med indregistreringen…

Det brugte vi så en hel dag på, men det lykkedes - og vi fik solgt bilen igen anden gang den 13. maj, denne gang for real - hvilket så kostede os et tab på omkring 40% i diverse gebyrer. Ouch.

Men solgt blev den - og vi kunne tage videre til New Zealand med et kort stop på Tahiti.

Farvel, Palle. Skrot i fred.

Up next Ny produktivitets-teknik Mange har sikkert hørt om productivity-tricket Pomodoro. Kort fortalt handler det om at arbejde i fokuserede sprint på 25 minutter, med 5 minutters All-in på Æble Af årsager jeg nok skal vende tilbage til, så har jeg i dag kastet mig over et Apple-eksperiment. Det går ud på så vidt overhovedet muligt KUN at
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration