|||

Promptkursus

Efter over et år med ChatGPT og diverse andre samtalerobotter i forskellige versioner, fik jeg endelig i juleferien taget mig sammen til at begynde på en lidt mere struktureret udforskning af prompt engineering.

Jeg har stadig lang vej endnu, og mangler især at få afprøvet de forskellige teknikker i praksis, men jeg har dog fået afsluttet mit først online-kursus hos Vanderbilt University, via Coursera.

Kurset er ganske vist fra foråret 2023, og jeg kan godt se at der er sket nogle ting siden, men underviseren Jules White er supergod til at forklare de forskellige teknikker, og han har mange fine eksempler med.

Så jeg har både hørt om cognitive verifiers, outline expansion, game play patterns og meget mere, som jeg forestiller mig kan blive sjovt at prøve at bruge i fremtidige sessioner med Chatty, Claude og de andre.

Jules White understreger i sidste lektion den samme pointe, som jeg har bragt med til mine foredrag om AI og især GenAI; nemlig at den bedste måde at lære på er ved at prøve sig frem:

I can’t emphasize this enough – a lot of the great things are going to come through you practicing and experimenting with ChatGPT or another large language model. Asking the question, can I get it to do this? Wouldn’t it be great if I could get it to do this? A lot of times the answer is yes with some creative prompt engineering. Please practice!

Så det har jeg tænkt mig at gøre, samtidig med at jeg har tænkt mig også at søge flere input til metoder, processer og små tricks, også hos OpenAI selv.

Up next Harddisk-jubilæum Blad i frostvejr
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration