|||

Promptkursus

Efter over et år med ChatGPT og diverse andre samtalerobotter i forskellige versioner, fik jeg endelig i juleferien taget mig sammen til at begynde på en lidt mere struktureret udforskning af prompt engineering.

Jeg har stadig lang vej endnu, og mangler især at få afprøvet de forskellige teknikker i praksis, men jeg har dog fået afsluttet mit først online-kursus hos Vanderbilt University, via Coursera.

Kurset er ganske vist fra foråret 2023, og jeg kan godt se at der er sket nogle ting siden, men underviseren Jules White er supergod til at forklare de forskellige teknikker, og han har mange fine eksempler med.

Så jeg har både hørt om cognitive verifiers, outline expansion, game play patterns og meget mere, som jeg forestiller mig kan blive sjovt at prøve at bruge i fremtidige sessioner med Chatty, Claude og de andre.

Jules White understreger i sidste lektion den samme pointe, som jeg har bragt med til mine foredrag om AI og især GenAI; nemlig at den bedste måde at lære på er ved at prøve sig frem:

I can’t emphasize this enough – a lot of the great things are going to come through you practicing and experimenting with ChatGPT or another large language model. Asking the question, can I get it to do this? Wouldn’t it be great if I could get it to do this? A lot of times the answer is yes with some creative prompt engineering. Please practice!

Så det har jeg tænkt mig at gøre, samtidig med at jeg har tænkt mig også at søge flere input til metoder, processer og små tricks, også hos OpenAI selv.

Up next Harddisk-jubilæum Blad i frostvejr
Latest posts Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning Med hiv og sving over den digitale kløft