|||

På besøg i Genstart på P1

Her torsdag udkom en episode af nyhedsmagasinet Genstart på P1 med fokus på AI og især ChatGPT – og jeg var gæst.

Episoden kan lyttes her.

Jeg må desværre indrømme, at det var en blandet fornøjelse.

Absolut IKKE på grund af folkene i redaktionen eller selve resultatet – både værten Anna og journalisterne jeg talte med var ekstremt venlige, professionelle og lydhøre, og de har lavet en ganske nænsom redigering af det timelange interview.

Problemet med episoden er snarere, at AI er et helt vanvittigt komplekst emne, som selv ikke halvanden times for-samtale og et timelangt interview i studiet kan gøre andet end lige kradse i overfladen af, især ikke når det så oven i købet skal skæres ned til 25 minutter bagefter 😉

Genstart 13. aprilGenstart 13. april

Det er en kompleks verden

Jeg synes det er svært, for ikke at sige umuligt, at opsummere alle nuancerne af arbejdet med AI, at komme igennem alle de relevante forklaringer, og fortælle hvor ambivalent jeg har det med teknologien.

For den er både vildt fascinerende og potentielt revolutionerende, OG samtidig skræmmende og med risiko for masser af negative konsekvenser – ikke mindst når den kommer i hænderne på stort set hele klodens befolkning.

Det dér med svær kompleksitet er naturligvis ikke en udfordring der er unik for Genstart, for kunstig intelligens eller for mig. Næsten alt, der er værd at tale om, er komplekst og svært at koge ned til få, klare statements.

Men det gælder i hvert fald også for AI.

Så efter interviewet og her efter at have lyttet episoden er jeg stadig lidt uforløst, og er usikker på om det 1) gav mening, 2) var nuanceret nok, og 3) overhovedet havde værdi at lytte til.

Det er ikke for at fiske efter feedback eller bekræftelse, bare et udtryk for mit behov for at forholde mig til mine egne tanker og følelser – i fuld offentlighed, åbenbart 😉

Jeg må dog også indrømme, at jeg var svært tilfreds med at have talt om Isaac Asimovs 3 robotlove undervejs.

Så igen: min blandede oplevelse har intet at gøre med redaktionen eller deres arbejde, som var forbilledligt.

Mere podcast om AI

Men oplevelsen kan dog også fungere som en slags teaser og pitch af en podcast, jeg arbejder på, som netop skal forsøge at tackle de mange komplekse aspekter af kunstig intelligens.

Jeg har i et par år lavet tre kortere serier for projektet AI Denmark, der hjælper udvalgte danske virksomheder med at komme igang med at bruge AI i deres forretning. Det kan man læse meget mere om her – og evt. lytte de allerede udkomne episoder.

Men hvor de tidligere episoder har fokuseret helt tæt på de medvirkende virksomheds-projekter, så skal den relancerede udgave af AI Denmark Podcast fra cirka midt-maj nu udforske mange flere aspekter af teknologien, dens anvendelse og dens konsekvenser – for virksomheder, samfund og borgere af enhver slags, og især set med danske briller.

Det glæder jeg mig til at fortælle meget mere om senere, og så glæder jeg mig til at kunne fortælle både de spændende og de skræmmende og de helt hverdagslige historier om AI over (forhåbentlig) mange episoder af podcasten, i håbet om at kunne favne de komplekse spørgsmål på forskellige måder over tid, snarere end at forsøge at koge alting ned på 25 minutter i ét hug.

Lyt med i en podcast-afspiller nær dig senere på foråret.

Up next Obsidian Shortcuts Som opmærksomme læsere vil have opdaget, er jeg midt i en tumultuarisk periode med altid skiftende sammenkædninger af opgaver, aftaler og noter. Det Kagi midtvejs-status For nylig skrev jeg om mit lille eksperiment med at hoppe fra DuckDuckGo over på betalings-søgemaskinen Kagi, og samtidig prøve at bruge
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning