|||

Opfølgning på nysgerrighedens år

Vi nærmer os nytår og det er på tide at gøre status for årets leveregel.

Sidste år ved nytårstid udråbte jeg 2019 til “Nysgerrighedens År” - og planen var blandt andet at jeg skulle:

“…blive bedre til at fokusere på de ting, jeg ikke ved eller ikke lige forstår - og så gøre en indsats for at blive klogere. Bare 2-5-10 minutter en gang om dagen, hvor jeg opsøger viden om noget nyt.”

Og hvordan er det så gået?

Jeg kan desværre ikke hævde, at jeg er tilfreds med min indsats. Jeg har alt, alt for ofte skøjtet let henover massevis af ting jeg ikke har forstået, vidst nok om, eller ikke fanget referencerne til.

Og det ærgrer mig.

Nysgerrig også i 2020

Nogle gange kan jeg leve med ikke at vide hvem pokker Guldknægten er, eller hvorfor alle pludselig taler om Pernille Jensen og Kristian Rosendahl. Eller hvad de nu hedder.

Jeg har det moderat ok med at være en sur, gammel mand, der ikke følger med i mainstream-medierne (i hvert fald sålænge det handler om kendisser eller musik/film/bøger/kultur jeg egentlig ikke er interesseret i).

Men det bekymrer mig, at jeg lige så let hopper forbi nyheder, politiske udviklinger, analyser eller forskning, som jeg burde grave dybere i. Jeg er blevet slem til at se en overskrift eller et tweet, og så bare zappe videre.

Så det skal der gøres noget ved! Jeg har ganske vist planer om at erklære et andet motto for 2020 - følg med her på bloggen - men målsætningen om at udvise større nysgerrighed og blive bedre til at læse mere om mindre (færre overskrifter, flere artikler) - dén holder jeg fast i.

Up next Gode nyheder, gode schmyheder Det er frygteligt, men jeg er efterhånden næsten blevet immun over for gode nyheder. Prøver at give mig selv et spark bagi med denne liste… 2020-kvabbabelser Nej, det er helt undtagelsesvis ikke generel weltschmerz og klima-angst, der plager mig (mest) i disse dage - men den tilbagevendende frygt for ikke
Latest posts Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning Med hiv og sving over den digitale kløft