|||

Nyt tastatur – fødselsdagsgave til mig selv

Nåmen, så kom jeg jo lige til at købe et mekanisk tastatur – noget jeg længe har drømt om, men uden at kunne beslutte mig.

Valget faldt på et Keychron K7 med nordisk layout og Gateron Red-kontakter i tasterne.

Min main keyboard man Esben rådede mig ganske vist til nogle tungere, clickyer switches, men…jeg tog en direktørbeslutning om de røde.

Sejt – men desværre ikke sortSejt – men desværre ikke sort

Det er selvfølgelig en kæmpe ærgrelse for mig, at caps’ene ikke er rigtig sorte, men så må jeg jo til at se mig om efter nogle alternativer. Det er en del af fornøjelsen ved sådan et keyboard… ⌨️

Klapre-klapre

Disse sætninger er helt bogstavelig talt de allerførste jeg skriver med tastaturet, og jeg kan godt mærke at jeg lige skal vænne mig til tingene.

Der er selvfølgelig lidt mere ‘travel’ i tasterne end i de Apple keyboards jeg plejer at bruge, og så er layoutet liiige en anelse anderledes.

Der er en ekstra stribe taster yderst til højre, med home, page up, etc – og det kræver lidt justering.

Det er også allerede lykkedes mig at skrive nogle bogstaver to gange, og jeg kan ikke endnu regne ud om det skyldes at tasterne er lidt mere…følsomme, end de andre, eller om jeg måske alligevel skulle have fulgt Esbens råd 😉

Uanset hvad, så vil jeg sige at lyden fra tastaturet er helt okay. Det klikker, men umiddelbart ikke mere end hvad jeg kunne forsvare at bruge i fælleskontoret.

Jeg kan dog godt mærke at der lige er lidt ekstra smæk på især mellemrumstasten, som jeg har en tendens til at slå på – særligt når jeg redigerer lyd, hvor den starter og stopper afspilning, og bliver brugt HELE tiden, gerne med lidt schwung når man har lavet en niffig lille lyddetalje 😄

Flashy-flashy

K7’eren er udstyret med LED-lys og hele balladen. Det er til gengæld næppe noget jeg vil komme til at lege særlig meget med, men det er jo fint at det er der – hvis jeg på et tidspunkt kommer til at lede efter særlige tegn i det nye layout.

Omvendt regner jeg med at få en del glæde af, at der er tre Bluetooth-kanaler i tastaturet, så jeg også kan koble det til min Padde og få et alternativt setup til at skrive på dén.

Det kan måske især blive relevant når og hvis jeg senere i år tager springet til en 12.9-tommer iPad – altså forudsat at det bliver målene på “den store” model.

Jeg har i hvert fald taget en beslutning om at købe ny Padde så snart de lander i butikken – jeg skal nemlig have en model med M-serie chip, så jeg kan lege med alle de fine features i det såkaldte Stage Manager.

Men det er en anden historie og en anden…æhm, forsinket fødselsdagsgave…

UPDATE:

Det her er så skrevet på tastaturet forbundet til min iPad. Det skulle jo også lige prøves. Og umiddelbart fungerer det også – selvom jeg med det samme opdagede, at Keychron-keyboardet jo mangler den lille globe-tast på mit Apple Magic Keyboard, og derfor ikke har nem adgang til emojis? Hm, det skal jeg lige lure en (forhåbentlig) løsning på…

Up next Naturvidenskaben genfortalt - totalanbefaling Jeg ved godt at jeg er ret forsinket her, men det er altså først nu, at jeg har fået læst den absolut fantastiske “Naturvidenskaben genfortalt” af Freeeedooooom Når man til hverdag har timeblocket sin kalender, total Tetris-style, så føles det både grænseoverskridende, skræmmende og befriende at slette 9 ud
Latest posts Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak