|||

Nyt tastatur – fødselsdagsgave til mig selv

Nåmen, så kom jeg jo lige til at købe et mekanisk tastatur – noget jeg længe har drømt om, men uden at kunne beslutte mig.

Valget faldt på et Keychron K7 med nordisk layout og Gateron Red-kontakter i tasterne.

Min main keyboard man Esben rådede mig ganske vist til nogle tungere, clickyer switches, men…jeg tog en direktørbeslutning om de røde.

Sejt – men desværre ikke sortSejt – men desværre ikke sort

Det er selvfølgelig en kæmpe ærgrelse for mig, at caps’ene ikke er rigtig sorte, men så må jeg jo til at se mig om efter nogle alternativer. Det er en del af fornøjelsen ved sådan et keyboard… ⌨️

Klapre-klapre

Disse sætninger er helt bogstavelig talt de allerførste jeg skriver med tastaturet, og jeg kan godt mærke at jeg lige skal vænne mig til tingene.

Der er selvfølgelig lidt mere ‘travel’ i tasterne end i de Apple keyboards jeg plejer at bruge, og så er layoutet liiige en anelse anderledes.

Der er en ekstra stribe taster yderst til højre, med home, page up, etc – og det kræver lidt justering.

Det er også allerede lykkedes mig at skrive nogle bogstaver to gange, og jeg kan ikke endnu regne ud om det skyldes at tasterne er lidt mere…følsomme, end de andre, eller om jeg måske alligevel skulle have fulgt Esbens råd 😉

Uanset hvad, så vil jeg sige at lyden fra tastaturet er helt okay. Det klikker, men umiddelbart ikke mere end hvad jeg kunne forsvare at bruge i fælleskontoret.

Jeg kan dog godt mærke at der lige er lidt ekstra smæk på især mellemrumstasten, som jeg har en tendens til at slå på – særligt når jeg redigerer lyd, hvor den starter og stopper afspilning, og bliver brugt HELE tiden, gerne med lidt schwung når man har lavet en niffig lille lyddetalje 😄

Flashy-flashy

K7’eren er udstyret med LED-lys og hele balladen. Det er til gengæld næppe noget jeg vil komme til at lege særlig meget med, men det er jo fint at det er der – hvis jeg på et tidspunkt kommer til at lede efter særlige tegn i det nye layout.

Omvendt regner jeg med at få en del glæde af, at der er tre Bluetooth-kanaler i tastaturet, så jeg også kan koble det til min Padde og få et alternativt setup til at skrive på dén.

Det kan måske især blive relevant når og hvis jeg senere i år tager springet til en 12.9-tommer iPad – altså forudsat at det bliver målene på “den store” model.

Jeg har i hvert fald taget en beslutning om at købe ny Padde så snart de lander i butikken – jeg skal nemlig have en model med M-serie chip, så jeg kan lege med alle de fine features i det såkaldte Stage Manager.

Men det er en anden historie og en anden…æhm, forsinket fødselsdagsgave…

UPDATE:

Det her er så skrevet på tastaturet forbundet til min iPad. Det skulle jo også lige prøves. Og umiddelbart fungerer det også – selvom jeg med det samme opdagede, at Keychron-keyboardet jo mangler den lille globe-tast på mit Apple Magic Keyboard, og derfor ikke har nem adgang til emojis? Hm, det skal jeg lige lure en (forhåbentlig) løsning på…

Up next Naturvidenskaben genfortalt - totalanbefaling Jeg ved godt at jeg er ret forsinket her, men det er altså først nu, at jeg har fået læst den absolut fantastiske “Naturvidenskaben genfortalt” af Freeeedooooom Når man til hverdag har timeblocket sin kalender, total Tetris-style, så føles det både grænseoverskridende, skræmmende og befriende at slette 9 ud
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh