|||

Naturvidenskaben genfortalt - totalanbefaling

Jeg ved godt at jeg er ret forsinket her, men det er altså først nu, at jeg har fået læst den absolut fantastiske “Naturvidenskaben genfortalt” af Johanne Pontoppidan Tuxen og Mikkel Vuorela.

At fortælle den samlede historie om hvad vi ved om vores verden er jo et crazy ambitiøst projekt, men det er lykkedes til fulde i bogen.

Den er veloplagt, indsigtsfuld, sjov og ikke mindst oplysende, og kan læses af både unge og gamle – måske endda som et sjovt bogklub-valg til sommerferien?

Jaja, der er jo tonsvis af detaljer som ikke er med, men som en generel indføring i den grundlæggende viden er den lidt af et mesterstykke, og bogen får min varmeste anbefaling.

Hvis man har lyst til et tilsvarende og mindst lige så vellykket projekt, så bør man afgjort også læse Bill Brysons “A Short History of Nearly Everything”, der har et par år på bagen, men bestemt kan læses alligevel (igen og igen – det er en af mine favoritbøger).

“A Short History…” er mere vildtvoksende og bygger på flere rejser og reportager end “Naturvidenskaben genfortalt”, og Bryson er væsentlig mere onkel morfar end Johanne og Mikkel – men på den måde ender de bare med at supplere hinanden fantastisk.

Så – dobbeltwhopper-videnskabs-anbefaling herfra!

Up next Dråbedag Nyt tastatur – fødselsdagsgave til mig selv
Latest posts En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge Hyg og Byg i Billund Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg