|||

Motto for 2021

Den seneste håndfuld år har jeg ved nytårstid forsøgt at vælge en slags motto eller slogan for det kommende år, i stedet for de traditionelle nytårsforsætter.

Det er stærkt inspireret af Cortex-podcasten, hvor CGP Gray og Myke Hurley også laver, hvad de kalder ‘yearly themes’.

Det er ideen at man bruger det som en slags pejlemærke eller rød tråd, som man løbende kan vende tilbage til, og som er noget mere fremadrettet og brugbart end et forsæt.

Og det synes jeg er ret fint set. Det er fx bedre at have ‘sundhed’ som årets tema, snarere end at lave det nytårsforsæt at man vil tabe 2 kg i løbet af januar.

Hvordan gik det med 2020?

I det forgangne år havde jeg således mottoet “stram op, skær ned, find ind, hold fast”.

Og før jeg kommer til 2021-temaet, så gør jeg lige kort status:

Nu har det jo været et ganske specielt år, som på nogle måder har hjulpet mig på vej (fx med at have gang i færre ting), men på andre måder har lagt nogle alvorlige begrænsninger på mulighederne for at udforske nye områder.

Så jeg fik skåret ned på mange ting - og der har naturligt været færre (men ikke meget færre) opgaver i firmaet (heldigvis).

Mere hverdagsligt har jeg løbende sørget for at rydde op og rydde ud, og jeg holder fast i én-ind-én-ud-princippet både hjemme og på kontoret, så vidt muligt. (Selvom jeg fx har erhvervet mig indtil flere nye mikrofoner og andet optage-grej).

Jeg er dog stadig i tvivl om mine overordnede mål og visioner for arbejdslivet - udover bare at få hverdagen til at hænge sammen, have tid til at læse og dimse, og ikke stresse for meget…

Min samlede vurdering må nok være omkring et 6-tal på en skala fra 1-10.

Tanker om tema for 2021

Og hvad skal temaet så være for 2021?

Ja, da jeg blandt andet skal begynde på en uddannelse på SDU og har indtil flere små webkurser jeg gerne vil tage, så var den første idé at erklære næste år for den nye videns år.

Og det synes jeg stadig swinger okay. Men så faldt jeg over ideen om at bruge 2021 på at tænke lidt mere over især min arbejdsmæssige fremtid - min “karriere”.

Nu er det 4 år siden jeg blev selvstændig, og det er gået over al forventning, men jeg har måske været så privilegeret med opgaverne, at jeg ikke rigtig har fået tænkt over om jeg nu også fortsat laver det jeg helst vil bruge min tid på, men “bare” taknemmeligt har sagt ja til det meste.

Og så faldt jeg over ordet ‘perspektiv’, som jeg faktisk synes favner begge dele rigtig fint.

Uddannelse og kurser giver mig nye perspektiver på verden og mit fag, og samtidig skal jeg sørge for at sætte både ny viden og nye opgaver i perspektiv og se tingene i en større sammenhæng.

Så - tadaa - årets motto 2021 er altså kort og godt:

Perspektiv.

Og traditionen tro har jeg også lavet en slags logo eller ikon, klar til at dele på bloggen og diverse sociale medier…

Årets logoÅrets logo

Godt nytår derude!

Up next MacBook-tæv Det kan godt være, at jeg stadig ikke har hørt ventilatoren i den nye M1-MacBook, og batterilevetiden forstætter med at overraske (jeg føler jeg kan Photos revisited Forleden brokkede jeg mig over problemer med oprydning i mit (viste det sig) småkaotiske fotobibliotek i Dropbox og import i Apple Photos. Der var
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh