|||

Photos revisited

Forleden brokkede jeg mig over problemer med oprydning i mit (viste det sig) småkaotiske fotobibliotek i Dropbox og import i Apple Photos.

Der var masser af dubletter, rod i filnavne og datoer, og det virkede mildest talt uoverskueligt.

Heldigvis er jeg dog nu kommet meget længere end frygtet, og kan nok godt leve med de sidste 3-4% der mangler. Jeg behøver ikke have et fuldstændig perfekt bibliotek.

Der var især to ting, der bragte mig videre:

For det første kom jeg i tanke om, at jeg tidligere har brugt Gemini II fra Macpaw til at finde dubletter i mine filer, og det viste sig at fungere rigtig udmærket også i Photos-biblioteket.

Det koster lidt penge (omend det følger med hvis man har abonnement på Setapp), men det var godt givet ud - og så har jeg også fået ryddet op i en masse gamle wav-filer med interviews og indslag fra DR-dagene - der røg i hvert fald 40-50GB dubletter.

For det andet fik jeg et glimrende tip fra Jimmy på Twitter om at tjekke ExifRenamer til at omdøbe de mange mystiske fotonavne (DSC000315-1.jpg og den slags) efter et enkelt system med dato og tid - helt automatisk.

Det har også givet meget mere overblik, så tusind tak, Jimmy - og tak til udvikleren af dette stykke gratis-ware, som jeg dog gav $10 som tak for hjælpen.

Status for den aldrende herre

Alt i alt er jeg så småt ved at være færdig, men mangler stadig at gå igennem 4-5 år og sætte cirka-lokationer på en masse gamle DSLR-fotos, der ikke har indbyggede geografiske koordinater, men det kan jeg hygge mig med henad vejen.

Så lige nu er det største problem at være blevet konfronteret med en hel masse billeder fra min fortid, der med skræmmende tydelighed viser hvor gammel jeg er blevet nu…

Up next Motto for 2021 Genvej Jeg plejer ellers at være ok til at bruge tastatur-genveje, men nogle gange holder jeg bare fast i de samme, gamle, langsomme museklik som jeg er
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen