|||

Mere software-tjek

Jeg kan åbenbart ikke holde nallerne væk fra at lege med apps og software og tjenester, også når jeg i virkeligheden bare burde slappe af og bruge det jeg har.

Men det er jo så hyggeligt! Og nogle gange rammer man rigtigt, og finder et program, der kan gøre ting sjovere, nemmere eller bedre…

Og jeg tror der er bonus denne gang!

Jeg har tidligere set på Airtable, men uden rigtig at have haft en god usecase. Airtable er kort fortalt en slags regneark-møder-database på speed, og kan bruges på tusind måder (men kræver nok lidt indkørsel).

I dag tog jeg dog fat i tjenesten igen, fordi jeg fik den idé at prøve at bruge den til at skabe overblik i de mange interviewpersoner, ideer og sendeplaner for min work.flow-podcast - og jeg er umiddelbart temmelig oppe at køre!

Jeg mangler stadig at skrive en masse ting ind før jeg for alvor kan se, om det giver mening og værdi, men jeg glæder mig i hvert fald til at prøve - og det synes jeg er et godt tegn.

Hele balladen i én app?

Airtable dukkede forresten op igen, fordi jeg også tog endnu en tur med Notion, der også har lokket mig tidligere.

Notion ser ud til - i hvert fald på papiret - at kunne erstatte ikke bare enkle databaser og regneark, men også todo-lister, projektstyring og meget mere.

Jeg må dog indrømme, at jeg nok hænger lidt for meget fast i gode apps som Bear, Fantastical og Things til at være helt parat til at droppe dem alle for en forholdsvis ny og uprøvet tjeneste, også selvom den ser spændende ud.

Til gengæld fandt jeg så ud af, at jeg altså godt kunne bruge noget mere database-agtigt til at holde styr på min podcast, og så hoppede jeg tilbage på Airtable.

Stay tuned for opdateringer om hvorvidt lufttabellen viser sig at være…varm luft… (badabam-tchih)

Up next DEN DIGITALE SKOLE ANNO 2018 Jeg fortsætter lige den skamløse selvpromovering. Jeg har nemlig også været ‘ekspert’ i en webdokumentar om fremtidens skole og undervisning. Ugens Pensum #23
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning