|||

Mere software-tjek

Jeg kan åbenbart ikke holde nallerne væk fra at lege med apps og software og tjenester, også når jeg i virkeligheden bare burde slappe af og bruge det jeg har.

Men det er jo så hyggeligt! Og nogle gange rammer man rigtigt, og finder et program, der kan gøre ting sjovere, nemmere eller bedre…

Og jeg tror der er bonus denne gang!

Jeg har tidligere set på Airtable, men uden rigtig at have haft en god usecase. Airtable er kort fortalt en slags regneark-møder-database på speed, og kan bruges på tusind måder (men kræver nok lidt indkørsel).

I dag tog jeg dog fat i tjenesten igen, fordi jeg fik den idé at prøve at bruge den til at skabe overblik i de mange interviewpersoner, ideer og sendeplaner for min work.flow-podcast - og jeg er umiddelbart temmelig oppe at køre!

Jeg mangler stadig at skrive en masse ting ind før jeg for alvor kan se, om det giver mening og værdi, men jeg glæder mig i hvert fald til at prøve - og det synes jeg er et godt tegn.

Hele balladen i én app?

Airtable dukkede forresten op igen, fordi jeg også tog endnu en tur med Notion, der også har lokket mig tidligere.

Notion ser ud til - i hvert fald på papiret - at kunne erstatte ikke bare enkle databaser og regneark, men også todo-lister, projektstyring og meget mere.

Jeg må dog indrømme, at jeg nok hænger lidt for meget fast i gode apps som Bear, Fantastical og Things til at være helt parat til at droppe dem alle for en forholdsvis ny og uprøvet tjeneste, også selvom den ser spændende ud.

Til gengæld fandt jeg så ud af, at jeg altså godt kunne bruge noget mere database-agtigt til at holde styr på min podcast, og så hoppede jeg tilbage på Airtable.

Stay tuned for opdateringer om hvorvidt lufttabellen viser sig at være…varm luft… (badabam-tchih)

Up next DEN DIGITALE SKOLE ANNO 2018 Jeg fortsætter lige den skamløse selvpromovering. Jeg har nemlig også været ‘ekspert’ i en webdokumentar om fremtidens skole og undervisning. Ugens Pensum #23
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline