|||

Mappenørderi

Jeg går og roder med at lave re-organisering af min mappestruktur på Mac’en (og derfor også i Dropbox og diverse backups).

Af en masse forskellige årsager prøver jeg at gøre mapperne mere overskuelige, også fordi min backup-strategi ville have godt af det. Det skal helst være tydeligt, hvilke mapper der skal synkroniseres løbende, og hvilke der mere er en slags arkiv.

Men det er jo ikke noget man bare lige gør! Det skal helst være nogenlunde langtidsholdbart, så jeg ikke skal ligge og jage efter mapperne i hverdagen fordi de hele tiden skifter navn og plads. Og så jeg ikke skal være bekymret for, om jeg nu også har taget backup af alting.

Lige nu har jeg lavet nogle skitser til forskellige strukturer i Goodnotes, og så tror jeg næste skridt er at lave det i Mindmap, som er lidt mere fleksibelt, hvis jeg vil bytte rundt på ting.

Jeg har læst en del baggrund også, og der er mange forskellige strategier:

Nogle advokerer for at dele alting op i Projekter, Områder, Ressourcer og Arkiv, andre for at begynde med Privat/Arbejde-opdeling, og så grave sig ned i mappestrukturen derfra.

Personligt tror jeg, at jeg havner et sted midt imellem. Vi får se. Stay tuned!

Up next De nye Reminders fra Apple Den indbyggede todo-app Reminders har fået en opdatering i både macOS og iOS. Og det er jo fint. Men det irriterer mig voldsomt, at subtasks, der Jeg kan heller ikke finde dem
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen