|||

Kalenderkasser og kalenderklodser

Bare en lille opfølgning på seneste kalender-opslag.

Efter blogposten havde jeg en lille udveksling med Preben (kendt fra work.flow ep 17) om mit bud på et dansk ord for ‘timeblocking’.

Jeg var begejstret over at komme på ordet ‘kalenderkasser’, og synes det fanger ideen med en fin alliteration.

Kasser eller klodser?

Men Preben mente, at ‘kalenderklodser’ ville være et lige så godt – hvis ikke bedre – bud.

Vi nåede dog hurtigt en form for kompromis om at kalenderKASSER varer over 4 timer, mens kalenderKLODSER er under 4 timer.

Senere har jeg dog taget en direktørbeslutning (som selvudnævnt Chief Temporal Officer her på bloggen) om, at grænsen går ved 2 timer.

Et alternativ kan dog også være (det afhænger af situationen og/eller personlige præferencer, tror jeg), at KASSER svarer til projekter, mens KLODSER svarer til opgaver (tasks)?

Så altså:

En kalenderKASSE er noget man anbringer i kalenderen for at markere at man fx skal arbejde på Projekt X på tirsdag fra 10-13.

En kalenderKLODS kan anbringes i kalenderen (evt. inde i en kasse), for fx at vise at man skal skrive en Projekt X blogpost fra 10-10.45, og en anden klods kan fx vise at man skal vande blomster 12.45-13.

Næste skridt: oprette konsulentfirma og lave en sidegesjæft med kalenderkurser og en hel filosofi omkring kasser, klodser og…kringler? Hmm…

PS

I min evindelige jagt på bedre integration af opgaver og kalender var jeg lige ved at sprænge en sikring, da jeg opdagede Things’ nye Shortcuts, fx til nem oprettelse af kalenderkasse(!) udfra et projekt eller en opgave i Things.

(Jeg bruger aktuelt Todoist-Google Calendar til dén slags, men…selvom jeg holder meget af Doist og Amir, så synes jeg Things har et væsentlig lækrere look).

Anyway, desværre viste begrænsningerne sig hurtigt. Det er simpelthen for besværligt at Things-projektet og den nyoprettede kalenderkasse ikke er i sync, så i praksisk var det ikke anvendeligt for mig. Øv.

I stedet dimser jeg nu videre med den totale integration af Todoist, Obsidian og kalendere – som altid i overhængende risiko for at det hele bryder sammen i kaos.

Hashtag livingontheedge

Up next Kalender-piskesmæld Som faste læsere måske vil have luret, så er jeg vild med at planlægge mine dage i kalenderen – typisk med en form for timeblocking, hvor jeg TV-støj
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh