|||

Kalenderkasser og kalenderklodser

Bare en lille opfølgning på seneste kalender-opslag.

Efter blogposten havde jeg en lille udveksling med Preben (kendt fra work.flow ep 17) om mit bud på et dansk ord for ‘timeblocking’.

Jeg var begejstret over at komme på ordet ‘kalenderkasser’, og synes det fanger ideen med en fin alliteration.

Kasser eller klodser?

Men Preben mente, at ‘kalenderklodser’ ville være et lige så godt – hvis ikke bedre – bud.

Vi nåede dog hurtigt en form for kompromis om at kalenderKASSER varer over 4 timer, mens kalenderKLODSER er under 4 timer.

Senere har jeg dog taget en direktørbeslutning (som selvudnævnt Chief Temporal Officer her på bloggen) om, at grænsen går ved 2 timer.

Et alternativ kan dog også være (det afhænger af situationen og/eller personlige præferencer, tror jeg), at KASSER svarer til projekter, mens KLODSER svarer til opgaver (tasks)?

Så altså:

En kalenderKASSE er noget man anbringer i kalenderen for at markere at man fx skal arbejde på Projekt X på tirsdag fra 10-13.

En kalenderKLODS kan anbringes i kalenderen (evt. inde i en kasse), for fx at vise at man skal skrive en Projekt X blogpost fra 10-10.45, og en anden klods kan fx vise at man skal vande blomster 12.45-13.

Næste skridt: oprette konsulentfirma og lave en sidegesjæft med kalenderkurser og en hel filosofi omkring kasser, klodser og…kringler? Hmm…

PS

I min evindelige jagt på bedre integration af opgaver og kalender var jeg lige ved at sprænge en sikring, da jeg opdagede Things’ nye Shortcuts, fx til nem oprettelse af kalenderkasse(!) udfra et projekt eller en opgave i Things.

(Jeg bruger aktuelt Todoist-Google Calendar til dén slags, men…selvom jeg holder meget af Doist og Amir, så synes jeg Things har et væsentlig lækrere look).

Anyway, desværre viste begrænsningerne sig hurtigt. Det er simpelthen for besværligt at Things-projektet og den nyoprettede kalenderkasse ikke er i sync, så i praksisk var det ikke anvendeligt for mig. Øv.

I stedet dimser jeg nu videre med den totale integration af Todoist, Obsidian og kalendere – som altid i overhængende risiko for at det hele bryder sammen i kaos.

Hashtag livingontheedge

Up next Kalender-piskesmæld Som faste læsere måske vil have luret, så er jeg vild med at planlægge mine dage i kalenderen – typisk med en form for timeblocking, hvor jeg TV-støj
Latest posts Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude