|||

iFOMOS 16

Jeg er selverkendt FOMOholiker når det gælder opdateringer af apps og styresystemer.

Ofte mod bedre vidende kaster jeg mig som regel hæmningsløst over nye versioner, næsten uanset hvor små eller store de er.

Nogle gange er resultatet skuffende ligegyldigt, andre gange risikerer man bugs og crashes til højre og venstre.

Men med iOS16 synes jeg faktisk at vi har været heldige.

iOS 16

For første gang i mange år har jeg ikke leget med betaudgaven i løbet af sommeren, så jeg har samme oplevelse som de fleste andre her i de første dage.

Og jeg må indrømme, at jeg har det temmelig skægt især med at lave nye lock screens, med forskellige baggrunde og widgets og farver og det hele.

Det er en fin kombination af designspas og funktion – og jeg glæder mig særlig til at prøve det med min nye iPhone og den fancy always-on skærm, som jeg (ahem) kom til at købe…

Derudover er der en perlerække af nye funktioner, og selvom nogle afgjort er i den lette afdeling, så er der overraskende mange som jeg ser frem til at bruge.

Ventetid

Der er ikke umiddelbart nogle funktioner som jeg har været skuffet over, omend der jo sagtens kunne have været tilføjet mange flere features (jeg kigger på dig, Reminders – og dig, Mail), men der kan jo dukke irritationsmomenter op de næste dage. Vi får se.

Det gør det så bare så meget desto sværere at vente på de nye versioner til iPad og Mac, der først kommer til oktober. Her glæder jeg mig især til at prøve den kontroversielle og åbenbart temmelig shaky Stage Manager-feature, som jeg forventer mig meget af især på Padden.

Foreløbig dulmer jeg dén FOMO med et par nye lock screens (og et par nye skærme på mit Apple Watch).

Up next Lokkende browsere Det er ikke fordi vi oplever en decideret ny browserkrig – på mange måder er markedsandelene fordelt, med Google Chrome som klar førerhund – men 25-års jubilæum på Harddisken Det er næsten ikke til at forstå, men her den 18. september er det præcis 25 år siden jeg lavede mit allerførste indslag til Harddisken på P1. Ak,
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning