|||

Hvad nu hvis…

For nylig optog jeg (som tidligere nævnt) en episode af RumSnak med fokus på asteroidenedslag og universets slutning – den udkommer i øvrigt i feedet på mandag, hvis man har lyst til at lytte.

Og det er jo vældig fint med den nøgterne forskning i realistiske scenarier for hvordan livet slutter, kloden går til grunde og universet møder sin endelige skæbne.

Men man skal ikke undervurdere værdien af nysgerrige spørgsmål fra især børn, unge og andre fantasifulde væsener.

Hvad nu hvis…?

Fysikeren Randall Munroe har i årevis beriget vores liv med internet-tegneserien XKCD – men har også forfattet to bøger med titlerne What If og What If 2.

Hvad nu hvis…?Hvad nu hvis…?

Ved et sammentræf læste jeg cirka samtidig med forberedelserne til RumSnak præcis den nørdede og superunderholdende What if 2, der udkom i januar og er mindst lige så sjov som den første.

Her tackler Randall Munroe igen spørgsmål fra nær og fjern, og forsøger at komme med så præcise svar som overhovedet muligt med udgangspunkt i naturlovene og den kendte fysik – også når spørgsmålene mildest talt er kreative.

Det må dog sige, at han afgjort også selv tillader sig at fantasere videre på mulige scenarier…

Det vil føre alt for vidt at gå igennem bare et enkelt af Munroes svar – til gengæld vil jeg bare lige nævne et par spørgsmål som relaterer sig til emnet – altså situationer der på den ene eller anden facon ville føre til død og ødelæggelse, for os, for alt liv, for Jorden eller måske hele Solsystemet.

Så må man selv finde What If-bøgerne eller selv tænke videre over mulige svar!

Suppe, super-protoner og solens overflade

  • Hvis universet stoppede sin ekspansion nu, hvor lang tid ville det så tage at køre i en bil hele vejen ud til universets ende?
  • Hvad ville der ske, hvis Jordens rotation blev skruet op, så en dag kun varede 1 sekund?
  • Hvad hvis Jorden var lavet kun af protoner og Månen var lavet kun af elektroner?
  • Hvad ville der ske hvis Solsystemet blev fyldt med suppe hele vejen ud til Jupiter?
  • Nå Solen engang dør og bliver en hvid dværg, hvornår er den så kølig nok til at man kan røre ved den?
Up next One click to rule them all Efter en mindre udskiftning i AV-parken i dagligstuen har jeg nu fået medlemskab til CEC-klubben, hvor TV og forstærker kan tændes og slukkes med et Serietips - helt subjektivt Jeg hopper som sædvanlig lidt rundt mellem streamingtjenesterne for tiden, for at undgå at have for mange parallelle abonnementer og for mange
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh