|||

Hookmark – hvorfor har jeg først installeret den app nu?

Hookmark (tidligere bare Hook) er en af de dér apps, som jeg har hørt om i årevis, men bare aldrig rigtig fået taget mig sammen til at tjekke.

Det gjorde jeg så i denne uge, og…uh, boy 😄

Hookmark gør det muligt (og nemt) at linke mange forskellige slags filer på Mac’en, så man nemt kan hoppe mellem apps og projekter og mapper når man arbejder.

Og i stedet for at skulle have fx den samme pdf i forskellige kopier i forskellige mapper, så kan man bare linke fra flere dokumenter tilbage til den samme pdf. Eller mappe. Eller email. Eller webside. Eller note i Craft. Etc. Etc.

MetakrogMetakrog

Og det rigtigt smarte ved Hookmark er så selvfølgelig, at der er såkaldte backlinks fra den pågældende fil, så man også nemt kan hoppe til de emails, noter eller dokumenter som linker til filen.

Man skaber med andre ord en slags hyperlinket filsystem på computeren.

Indledende betagelse – holder det ved?

Jeg indrømmer blankt, at det sagtens kan vise sig at være en af de funktioner, som lyder vildt smart, men som man bare aldrig rigtig får brugt.

Det kræver nemlig nok en ret bevidst indsats for at få krog-funktionen ind under neglene – men jeg tror indsatsen vil være godt givet ud.

Men jeg er selvfølgelig indrømmet stadig i de første dages begejstring, og tingene måske anderledes ud, når prøveperioden udløber og jeg skal hoste op med $30 eller (gisp!) $70 for at fortsætte. (Der er en gratisversion, men den er ret begrænset).

Men foreløbig er der altså noget voldsomt kinky over at kunne taste ctrl-H, og så få et lille vindue med links til de andre filer/noter/mails/etc, som linker til den fil jeg arbejder på – og nemt hoppe hen til dem, hvis det er det jeg vil.

Up next På tønden hos techfolket Kagi-abonnement-opdatering Bare til dem der holder regnskab. Efter en måned med abonnement på Kagi-søgninger (se den oprindelige post og min midtvejs-status), endte regnskabet
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde