|||

Fristende æbler

Så var der igen nyt fra Apple TV Shop +

Altså, der var PR-video fra Cupertino, hvor Tim Cook og slæng fremviste de nyeste dimser og tilbud.

Jeg indrømmer blankt, at jeg jo er gået rimelig meget all-in på Apple-gear, og at jeg også ofte bliver fristet, når de præsenterer nyt grej. Og således også denne gang.

Brikker, iMacs og Padder

I går handlede hardware-nyhederne om Tiles, små find-dine-ting-brikker, om nye iMacs og en opdatering af iPad Pro.

(Update: HAH! Jeg opdager pludselig, at jeg har skrevet navnet på Apples konkurrent; Tiles. Apples version af de trådløse finde-ting-brikker hedder sgudda AirTags! Jeg beklager 🤪).

Folk er gået rimelig meget amok over de nye iMacs, fordi de har fået et frækt, tyndt design (de ligner nærmest forvoksede iPads på stativ), og fordi de kommer i nye farver.

Men heldigvis ikke i sort. Jeg venter nemlig mest på næste generation, med kraftigere chips og mere “pro” features.

Tiles (AirTags, for pokker!) siger mig heller ikke så meget. Jeg har som regel okay styr på hvor mine nøgler og tasker og ting er henne, og stor er vores to-værelses altså heller ikke. Men måske kunne de være sjove at lege med.

Men…den der nye iPad Pro – dén frister.

Skal-skal ikke?

Det er jo ikke fordi min iPad Pro fra 2018 ikke stadig fungerer fint, men for det første har jeg længe gerne villet have den store 12.9-tommers model, og for det andet har de (netop på den store udgave) introduceret en ny skærm-teknologi, som blandt andet kan give meget bedre sort.

Og det betyder altså meget for mig, både i hverdagen og når jeg ser film og video.

Man kan først købe de nye Padder fra 30. april, så jeg har lidt tid at bestemme mig i – og det er måske meget godt.

For jeg er som sagt ganske fristet, men det vil nok være godt lige at gå og summe over, om det er supersmart at brænde 12-15.000 af på en iPad Pro og et nyt tastatur-cover, eller om det mestendels skyldes FOMO?

Pas dine egne penge – så passer jeg mine

Uanset hvad, så har jeg faktisk de senere år været lidt mystificeret over hvor mange mennesker der gerne vil fortælle mig hvor dum jeg er, at jeg overhovedet overvejer at købe en ny iPad eller hvad det nu er.

“Den kan jo næsten ikke noget nyt! Den er alt for dyr! Apple er nogle dumme, grådige, amerikanske kapitalistsvin! Det er spild af penge!” – og hvad de nu siger eller antyder.

Og det er okay, at du ikke vil købe en ny iPad, eller at du synes Apples ting er ovevurderede og dyre.

Men jeg tjener mine egne penge, skylder ikke nogen noget, og synes det er supersjovt (og en del af mit arbejde) at dimse omkring med ny hardware.

Så helt ærligt – slap af. Jeg kan godt selv tage mine egne beslutninger om hvad jeg skal købe – og du behøver ikke købe nyt Æble-grej, bare fordi jeg gør.

(Og når jeg køber nyt udstyr, så sælger eller bortgiver jeg altid det gamle, så andre kan få glæde af det. Det er jo nærmest en samfunds-service at jeg tager på shoppetur 😝).

Up next 1971 revisited Jeg nævnte i en tidligere post i anledning af min truende 50-års-fødselsdag, at både email og Intels 4004 – den første microprocessor på markedet – Mere notesjov Nu er jeg for mindst tredje gang begyndt at lege med Agenda - og er muligvis ved at se lyset, i hvert fald i forhold til hvordan appen kan bruges i
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning