|||

Flownørderi

Nå, som jeg skrev i går, så har jeg taget springet og købt en ny MacBook Pro - og indtil videre er jeg ret tilfreds.

Den større skærm er fantastisk, jeg er et af de (åbenbart) få mennesker som faktisk godt kan lide tastaturet, og selvom ikke alle mine apps kan udnytte de mange processorerkerner, så er der okay smæk for skillingen.

Men det jeg egentlig ville sige her, var at jeg jo så tilbragte det meste af dagen bag den nye skærm, med at installere apps, synce mapper, fifle med indstillinger og så videre (jeg havde taget en beslutning om at sætte den nye maskine up fra scratch).

Og jeg hygger mig bare helt enormt med den slags - jeg sad og lyttede musik og klaprede i tasterne og prøvede ting af og tjekkede lister af og så videre - og var i flow så timerne bare fløj afsted.

Til gengæld tror jeg måske min bedre halvdel synes jeg var lidt fraværende…

Dyrk opslugtheden i arbejde og fritid

Det fik mig til at tænke på, hvad det egentilg er ved den slags projekter der så opslugende, og hvilke jobs og opgaver der ville være mest befordrende for mig?

Jeg er langt fra kommet til nogen konklusion, men jeg tror det har noget at gøre med kombinationen af noget vidensarbejde og noget praktisk. Jeg tror nemlig også at det er grunden til at jeg har været så glad i mit arbejde i mange år: fordi der både skal laves research, skrives manus, speakes og tænkes OG laves optagelser, redigeres og produceres.

Jeg har som regel været mest i flow i hverdagen når jeg har siddet med et længere indslag og hygget mig med at klippe, og måske oven i købet fundet plads til lidt lyd og musik og montering og - tør jeg sige det - kreativitet.

Jeg kan næppe forvente kun at lave opgaver, der fører ind i flowtilstanden, men hvis jeg er opmærksom på det kan jeg dog måske sørge for at lægge den slags ind i arbejdstiden med bare nogenlunde jævne mellemrum, eller alternativt sørge for at fritiden byder på projekter der kan opsluge mig, så jeg får mit skud hold-nu-op-hvor-blev-tiden-af-oplevelser…

Up next Vente eller købe Ugens Pensum #17 Igen i denne uge er jeg blevet lidt forsinket, beklager! Denne gang var undskyldningen den efterhånden traditionelle årlige GåTurTon (hvor jeg
Latest posts Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads