|||

Flownørderi

Nå, som jeg skrev i går, så har jeg taget springet og købt en ny MacBook Pro - og indtil videre er jeg ret tilfreds.

Den større skærm er fantastisk, jeg er et af de (åbenbart) få mennesker som faktisk godt kan lide tastaturet, og selvom ikke alle mine apps kan udnytte de mange processorerkerner, så er der okay smæk for skillingen.

Men det jeg egentlig ville sige her, var at jeg jo så tilbragte det meste af dagen bag den nye skærm, med at installere apps, synce mapper, fifle med indstillinger og så videre (jeg havde taget en beslutning om at sætte den nye maskine up fra scratch).

Og jeg hygger mig bare helt enormt med den slags - jeg sad og lyttede musik og klaprede i tasterne og prøvede ting af og tjekkede lister af og så videre - og var i flow så timerne bare fløj afsted.

Til gengæld tror jeg måske min bedre halvdel synes jeg var lidt fraværende…

Dyrk opslugtheden i arbejde og fritid

Det fik mig til at tænke på, hvad det egentilg er ved den slags projekter der så opslugende, og hvilke jobs og opgaver der ville være mest befordrende for mig?

Jeg er langt fra kommet til nogen konklusion, men jeg tror det har noget at gøre med kombinationen af noget vidensarbejde og noget praktisk. Jeg tror nemlig også at det er grunden til at jeg har været så glad i mit arbejde i mange år: fordi der både skal laves research, skrives manus, speakes og tænkes OG laves optagelser, redigeres og produceres.

Jeg har som regel været mest i flow i hverdagen når jeg har siddet med et længere indslag og hygget mig med at klippe, og måske oven i købet fundet plads til lidt lyd og musik og montering og - tør jeg sige det - kreativitet.

Jeg kan næppe forvente kun at lave opgaver, der fører ind i flowtilstanden, men hvis jeg er opmærksom på det kan jeg dog måske sørge for at lægge den slags ind i arbejdstiden med bare nogenlunde jævne mellemrum, eller alternativt sørge for at fritiden byder på projekter der kan opsluge mig, så jeg får mit skud hold-nu-op-hvor-blev-tiden-af-oplevelser…

Up next Vente eller købe Ugens Pensum #17 Igen i denne uge er jeg blevet lidt forsinket, beklager! Denne gang var undskyldningen den efterhånden traditionelle årlige GåTurTon (hvor jeg
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh