|||

Ugens Pensum #17

Igen i denne uge er jeg blevet lidt forsinket, beklager! Denne gang var undskyldningen den efterhånden traditionelle årlige GåTurTon (hvor jeg vandrer cirka 42,2 km - men altså ikke løber…).

Vandreture i Danmark - Nordkyststien

I år tog jeg turen fra Hundested til Gilleleje, plus det løse for at få kilometrene til at passe - tidligere har jeg gået Kbh-Helsingør og Kbh-Køge.

Inspiration til ruter og oplysninger om de mange rigtig gode stier rundt om i Danmark kan man finde lige her - incl. Nordkyststien, som jeg gik af i dag.

Database til research

Jeg har brugt ferien til at nørde lidt igennem med kig på apps eller tjenester, som kan hjælpe mig med at samle og organisere research til podcasts, foredrag og artikler - links, pdf’er, billeder, noter…

Jeg var ellers næsten parat til at gå seriøst igang med Diigo, men manglede en Mac app, og så oplevede jeg at tjenesten desværre var meget ustabil og langsom. Ellers propfuld af finde funktioner, som fx at kunne lave en slags dispositioner ud fra de noter og highlights man laver i sine gemte artikler.

I stedet har jeg kastet mig over Keep It, der ganske vist har lidt færre funktioner, men til gengæld en bundsolid sync til iOS via iCloud.

Er kun lige gået igang, men er spændt på om Keep It kan holde til at blive tryktestet, når jeg går igang med en større podcast-serie her lige om lidt…

Det sidste link kommer fra produktionen af SAMDATA HK Podcast, hvor vi havde besøg for nylig af Aslak Ransby, der er igang med at forske i ‘human-centered security’.

Det er superspændende, og man bør afgjort lytte - eller i det mindste læse (eller se) den gode introduktion fra det engelske cybersikkerheds-center NCSC.

(tweet)

Up next Flownørderi Nå, som jeg skrev i går, så har jeg taget springet og købt en ny MacBook Pro - og indtil videre er jeg ret tilfreds. Den større skærm er fantastisk, Gåtur Og så er det afsted på Årets GåTurTon - den efterhånden traditionelle maraton-vandretur! I år er det Hundested-Gilleleje plus en lille omvej så
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot