|||

Drive to Survive

Jeg har det ambivalent med biler.

Jeg har altid syntes at biler var fantastiske designobjekter, og har tilbragt mange timer med at lytte musik mens jeg tegnede mere eller mindre realistiske sportsvogne.

Senere blev jeg fan af Top Gear, for selvom det var lidt svært at tackle Jeremy Clarksons småhadske trolling, så var det superproduceret og intenst tv. Overfladisk og skamløst, men afsindigt underholdende. Overgearet, på den fede måde.

Men på samme tid har jeg siden min ungdom været meget bevidst om, at biler og den globale olieøkonomi mildest talt har været skidt for planeten.

Det kommer nok af at vokse op med oliekrise, katastrofale udslip og bilfri søndage, og senere en generel, gryende opmærksomhed på vores miljø og klima.

Af samme grund har jeg aldrig taget et kørekort, omend jeg en kort stund på en tur i Australien faktisk var medejer af en flaskegrøn 4.2 liters Ford Falcon…

Det skal dog heller ikke lyde som om jeg er fuldstændig hellig – jeg har gennem årene taget mange flyveture og taxature og ladet familien køre mig omkring.

Underholdnings-tv med 300 km/t

Anyway, alt dette bare for at sige, at jeg i denne weekend har binget tredje sæson af Formel 1-serien Drive to Survive på Netflix.

Ti afsnit lige ind i fjæset på 48 timer.

Det er igen en totalt schizo-oplevelse, fordi jeg ikke bare har det ambivalent med biler, men har det dobbelt slemt med bilsport, som jo koster ekstreme summer, forurener som ind i Helvede, koster liv og lemmer og lefler skamløst for hjernedød fankultur.

Jeg ser heller aldrig ræsene når de finder sted, og er 100% ligeglad med hvem der vinder og taber, men alligevel sluger jeg altså Drive to Survive, som ganske enkelt er fantastisk reality-tv.

Der er politik og personlige slåskampe, forretnings-strategi og knive i ryggen, og selvfølgelig masser af ræs-i-ræsene, hvor hold eller chauffører kæmper indædt mod hinanden – og så har Netflix givet den max gas med hurtige klip, pumpet lyd og hele balladen.

IQ-niveauet er absolut ikke højt, og man får stavepladet alle konflikterne hele vejen, men som afstressende underholdning synes jeg det er uforligneligt.

Up next Hypernote Læse om morgenen Jeg er igen begyndt at starte morgenen med at læse et kvarters tid i en bog til den første kop kaffe – inden jeg begynder at trawle igennem nyheder
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline