|||

Drive to Survive

Jeg har det ambivalent med biler.

Jeg har altid syntes at biler var fantastiske designobjekter, og har tilbragt mange timer med at lytte musik mens jeg tegnede mere eller mindre realistiske sportsvogne.

Senere blev jeg fan af Top Gear, for selvom det var lidt svært at tackle Jeremy Clarksons småhadske trolling, så var det superproduceret og intenst tv. Overfladisk og skamløst, men afsindigt underholdende. Overgearet, på den fede måde.

Men på samme tid har jeg siden min ungdom været meget bevidst om, at biler og den globale olieøkonomi mildest talt har været skidt for planeten.

Det kommer nok af at vokse op med oliekrise, katastrofale udslip og bilfri søndage, og senere en generel, gryende opmærksomhed på vores miljø og klima.

Af samme grund har jeg aldrig taget et kørekort, omend jeg en kort stund på en tur i Australien faktisk var medejer af en flaskegrøn 4.2 liters Ford Falcon…

Det skal dog heller ikke lyde som om jeg er fuldstændig hellig – jeg har gennem årene taget mange flyveture og taxature og ladet familien køre mig omkring.

Underholdnings-tv med 300 km/t

Anyway, alt dette bare for at sige, at jeg i denne weekend har binget tredje sæson af Formel 1-serien Drive to Survive på Netflix.

Ti afsnit lige ind i fjæset på 48 timer.

Det er igen en totalt schizo-oplevelse, fordi jeg ikke bare har det ambivalent med biler, men har det dobbelt slemt med bilsport, som jo koster ekstreme summer, forurener som ind i Helvede, koster liv og lemmer og lefler skamløst for hjernedød fankultur.

Jeg ser heller aldrig ræsene når de finder sted, og er 100% ligeglad med hvem der vinder og taber, men alligevel sluger jeg altså Drive to Survive, som ganske enkelt er fantastisk reality-tv.

Der er politik og personlige slåskampe, forretnings-strategi og knive i ryggen, og selvfølgelig masser af ræs-i-ræsene, hvor hold eller chauffører kæmper indædt mod hinanden – og så har Netflix givet den max gas med hurtige klip, pumpet lyd og hele balladen.

IQ-niveauet er absolut ikke højt, og man får stavepladet alle konflikterne hele vejen, men som afstressende underholdning synes jeg det er uforligneligt.

Up next Hypernote Læse om morgenen Jeg er igen begyndt at starte morgenen med at læse et kvarters tid i en bog til den første kop kaffe – inden jeg begynder at trawle igennem nyheder
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde