|||

Digital oprydning

Nogle gange bliver man bare meget, meget træt.

Sidste år tog jeg mig god tid nogle feriedage og ryddede op i min samling af FLAC-rippede cd’er, så de fik ens navngivning og de rigtige coverbilleder og så videre.

Og nu havde jeg så en idé om at jeg ville bruge et par timer på at lave den samme øvelse med mine fotos.

Åh, hvor jeg var naiv.

Det er et syndigt rod og jeg er bange for at jeg enten kommer til at bruge flere uger på det eller alternativt aldrig kommer igang.

For lige nu virker det totalt uoverskueligt…

Blandede mapper

Den korte historie er, at jeg i mange år har sendt alle billeder - fra Nikon-kamera og diverse mobiltelefoner - til Dropbox, hvor jeg har lavet mapper for hvert år og hver måned, og så derunder typisk mapper med særlige begivenheder som rejser, fødselsdage, etc.

I de sidste 5-6 år har jeg dog stort set kun brugt mine skiftende iPhones, og har parallelt gemt alle mine mobilfotos i Photos, så de er syncet via iCloud.

Nu tænkte jeg så, at en stor del af oprydningen skulle være at importere også alle de gamle fotos til Apple Photos, men så begyndte problemerne.

Ikke så meget (ikke udelukkende, i hvert fald) pga. Photos, men fordi der er et syndigt rod i den tilsyneladende ordnede samling af mapper i Dropbox.

Problemer…

For bare at tage et eksempel, så er der tonsvis af fotos med “indbyggede” thumbnails (måske fra mine gamle Picasa-albums), som automatisk bliver importeret, så jeg har 6 kopier i forskellige størrelser af alle billeder.

Og så er der masser af fotos, som har samme navn, fordi de er taget på samme SD-kort, der så er blevet formatteret, så navngivningen er begyndt forfra. Og det giver også knas i importen.

Så…lige nu er jeg bange for, at mine billedsamlinger kommer til fortsat at befinde sig i et rodet limbo, der givetvis vil give mig dårlig nattesøvn i flere dage. Jeg synes det er næsten uudholdeligt at tænke på…

Up next Det pokkers år 2020 MacBook-tæv Det kan godt være, at jeg stadig ikke har hørt ventilatoren i den nye M1-MacBook, og batterilevetiden forstætter med at overraske (jeg føler jeg kan
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh