|||

DEVONthink – jeg har taget springet

Som faste læsere vil vide, har jeg et par hvide hvaler, når det gælder apps, systemer og workflows.

Projektplanlægning, for eksempel, noter – og ikke mindst research.

Altså løsninger, der på en eller anden måde bare altid er uden for rækkevidde, og som jeg nok inderst inde erkende aldrig kan blive perfekte.

DEVONthink

Jeg har således længe haft kig på DEVONthink – en dyr, men fascinerende app, der sagt meget kort er designet til at håndtere dokumenter og filer af enhver slags, og kan søge i alt indholdet på et splitsekund.

Ideen er at man bare smider alt fra pdf-rapporter over markdown-noter til bogmærker og regneark ned i DEVONthink, og hvis man så fx skal skrive en artikel om machine learning eller finde et gammelt radiomanus, så er det supereffektivt at finde frem til alle relevante data og informationer, organiseret efter relevans.

Det trækker dog ned at DT ikke ligefrem er pænt designet eller overskueligt at arbejde med, og så er det også ret dyrt.

Men i det sidste års tid har det fået et par opdateringer, og så valgte jeg her forleden at trykke på knappen.

Den store reorganisering

Så nu er jeg i den indledende fase, hvor jeg har importeret en røvfuld filer og mapper (men stadig mangler meget fra arkiverne), og er ved at udforske mulighederne.

Jeg skal have etableret en fast afgrænsning af hvilke filer, der hører til i DT, hvordan jeg nemmest sender dem ind i appen og kategoriserer dem, og selvfølgelig ikke mindst et godt workflow for at bruge DT til at søge i, sortere og præsentere alt materialet når jeg skal bruge det.

Det kommer til at tage det meste af juleferien – ikke mindst fordi jeg samtidig (suk) også har taget på mig at reorganisere min mappestruktur, og gå all-in på NotePlan som dagligt note-kalender-opgave-styringsværktøj.

Men hey, hvad skulle man ellers bruge sine fridage til?

Up next streaming in the dark julefrugt
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot