|||

Den Store Fragmentering

Jeg er i lidt af en krise for tiden. En krise, der længe har boblet, og nu for alvor er begyndt at vise sit grimme fjæs.

Og ja, det handler selvfølgelig om planlægning, noter, filer, projekter og alt det dér, som jeg efterhånden har et kompliceret og ambivalent forhold til.

Aktuelt er jeg nemlig landet midt i noget, som jeg har døbt Den Store Fragmentering.

Spredt for alle vinde

Som selvstændig har jeg i en vis udstrækning selvbestemmelse, når det handler om apps og tjenester, og har derfor også den luksus at skifte mellem Reminders og Todoist og Craft og Obsidian mere eller mindre som jeg har lyst.

I praksis har der selvfølgelig været mange situationer, hvor jeg ikke har kunnet vælge – og jeg været slæbt igennem både Google Docs, Teams, Word og meget mere. Men i hverdagen, og især når det gælder mine egne projekter, har jeg haft en god portion kontrol.

Ikke desto mindre synes jeg at tingene er ved at køre lidt af skinnerne for tiden, og det trækker dybe spor gennem hele mit såkaldte system i disse uger.

Fragmenteret kaosFragmenteret kaos

Jeg har – on and off, as you know – baseret rigtig meget af mit skriveri og mine noter på Obsidian, eller i hvert fald Markdown-noter, som jeg enten har haft lokalt eller nemt har kunnet eksportere til mine computere.

Lige for tiden er jeg dog – til dels selvforskyldt – med i projekter, hvor vi bruger henholdsvis Google Docs og Notion til både manuskripter, research, mødenoter og så videre.

Samtidig har jeg så mine egne 2-3 projekter og alle de mange “diverse opgaver” som jeg indtil videre stadig har liggende i Obsidian.

Dråben der fik kamelen til at flyde over…eller noget

I et vist omfang har mine dokumenter og noter altså et stykke tid været spredt lidt rundt omkring, men på en eller anden måde knækkede filmen i denne uge.

Jeg er simpelthen ved at miste overblikket på mine aktuelle opgaver og skriverier, fordi de ligger 3-4-5 forskellige steder, og jeg er hele tiden lidt usikker på, hvor jeg egentlig skal kigge efter et dokument, og jeg skal kontekst-skifte lidt for ofte.

Samtidig er jeg i overhængende risiko for at miste min historik.

Things fall apart…

Igennem årene har jeg efter bedste evne forsøgt at gemme alle de manuskripter, artikler og noter, jeg har arbejdet på – i hvert fald dem som relaterer sig til podcasts, moderator-tjanser og andre opgaver.

Og selvom jeg må erkende, at de langt fra er formatteret på samme måde, eller gemt i helt ens mappestrukturer, så synes jeg dog at jeg har haft sådan noooogenlunde styr på de mange filer.

Men lige nu er der en del ting, som ryger igennem fingrene på mig – noter eller episode-shownotes, som burde gemmes i bestemte mapper, men som strander i en eller anden tjeneste et sted, hvor jeg glemmer at færdigbehandle dem til arkivering.

Total system-utopi

Optimalt ville alle mine tekst-dokumenter jo været gemt som Markdown i synkroniserede arkiver, sat op på samme måde, med evt. vedhæftede filer gemt i undermapper som er navngivet efter bestemte systemer, ligesom de allerfleste af mine lydfiler, billeder og pdf’er er (forsøgt) gemt efter et overordnet regelsæt.

Det er nok helt utopisk at forestille sig, at det nogensinde vil lykkes at rydde op i alting og kategorisere og formattere og navngive alting efter et helt fast system.

Den drøm tror ikke engang jeg på vil kunne gå i opfyldelse.

Ikke desto mindre er rodet og den aktuelle fragmentering en kilde til dyb frustration, og i en opfølgende blogpost er jeg helt sikker på at jeg kommer til at skrive en masse om noter og skriver og hvordan jeg nu har kastet mig ud i et ulyksagligt forsøg på at skabe ny struktur og mere overblik – igen-igen.

Up next Podcast-manus i frit flow Jeg forsøger at omfavne kaos I min seneste blogpost skrev jeg om det, jeg kalder “Den Store Fragmentering”. Jeg har efterhånden måtte acceptere, at en stor portion af mine noter
Latest posts Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude