|||

Podcast-manus i frit flow

Cirka 10 gange om året laver jeg podcasten ScifiSnak sammen med min gamle ven Jens Hjerrild Poder.

Her læser vi til hver gang en science fiction-roman – nogle gange en klassiker, andre gange noget spritnyt – og så taler vi om bogen i en lille times tid.

Det er først og fremmest en superhyggelig måde at være sammen på, men efterhånden er det også blevet en form for distribueret fællesskab med lytterne – og så får vi selvfølgelig læst en masse science fiction…

Massevis af manus-apps

Hvad angår selve podcasten, så forsøger vi generelt at forberede os…så lidt som muligt, skulle jeg til at sige…men udover at vi naturligvis læser den aktuelle bog, så skriver vi også en form for manus, med noter og kommentarer, så vi har en nogenlunde idé om hvad vi gerne vil byde ind med i diskussionen.

(Vi afslører dog aldrig hvad vi vælger som næste bog til næste episode – det skal være en overraskelse for åben mikrofon, for den som ikke har valgt…)

Vores manus har udviklet sig en del siden ScifiSnak begyndte tilbage i 2013, og vi har også brugt en del forskellige apps og tjenester undervejs.

Vi har skrevet i Google Docs, i Craft og i hedengangne Quip, og aktuelt er vi så landet i Apple Notes.

Apple Notes

Som Markdown-fanboys, der normalt bruger Obsidian og den slags, rynker vi måske lidt på næsen af Apple Notes, men der er ingen tvivl om at appen ellers har udviklet sig meget de senere år, og faktisk er et ret imponerende værktøj.

Man kan naturligvis skrive tekst og formattere den, men også tegne med en Apple Pencil, importere links, pdf’er og billeder, og man kan tagge folk man arbejder sammen med, så det er nemt at se hvem der skriver hvad.

Apple er også ved at have styr på iCloud, så selvom synkroniseringen mellem forskellige brugere måske ikke er helt oppe i Google-klassen, så opdateres noterne dog i noget nær realtid, når Jens og jeg sidder og arbejder samtidig.

Apple Freeform

Anyway, man skal jo aldrig holde sig tilbage fra at prøve nye apps, så for nylig lokkede jeg Jens til at prøve Apples Freeform-app til vores manus.

Freeform er en form for whiteboard, hvor man i relativ frihed kan sætte post-it noter, skrive tekst, tegne, lave diagrammer, og indsætte links og billeder og så videre – og jeg forestillede mig at en mere fri mindnap-agtig struktur kunne være sjov at prøve til vores podcast-manus.

Fri leg på PaddenFri leg på Padden

Lad mig dog bare sige med det samme, at vi nok fra episode 116 er tilbage i Notes…

Freeform er med de nyeste fejlrettelser og opdateringer slet ikke nogen tosset app, men den egner sig måske ikke til et relativt struktureret og tekst-tungt format som et podcast-manus, og så er den altså stadig temmelig upoleret, for ikke at sige halvbagt.

Du kan lytte til de sidste 6 minutters tid af ScifiSnak episode 115, hvis du vil høre vores umiddelbare evaluering.

Og ellers er du naturligvis også meget velkommen til at lytte hele episoden, hvis du vil høre hvad vi mener om Orson Scott Card’s military scifi-klassiker “Ender’s Game” 😃

Up next Jeg blev ikke hooked på Hookmark Den Store Fragmentering
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot