|||

BrilleAnd

Som jeg har nævnt tidligere er jeg efterhånden kommet i den alder, hvor jeg skal bruge læse- og skærmbriller.

Det holdt lidt hårdt at acceptere tanken, men det er lykkedes at få vendt humøret, så jeg faktisk synes det er lidt cool – og det er jo en hel ny type tilbehør, jeg pludselig kan lege med og bruge som rekvisit i hverdagen 😉

Jeg har dog haft lidt indkøringsvanskeligheder i forhold til selve kigge-oplevelsen.

En skæv, skæv verden

Udover begyndende gammelmands-syn skal brillerne også korrigere for en bygningsfejl som jeg åbenbart altid har haft, men bare har negligeret.

Det betyder at glassene jo “forvrænger” mit udsyn på verden, og især når jeg sidder med min Kobo-læser føles det som om bogen ikke er en regelmæssig rektangel, men en slags rombeformet skærm, hvor bogstaverne er større i toppen end i bunden. Meget mystisk.

Det har faktisk været så voldsomt, at jeg tog tilbage til optikeren – den meget, meget flinke Ferat hos Zimmer Optik på Frederikssundsvej i NV – for at dobbelttjekke at glassene nu også var de rigtige.

Han var sød nok til at tage mig alvorligt, og lod mig endda være med til at tjekke i sit fancy specialinstrument, at det var de korrekte linser.

Den stive hjerne

Han fortalte så også, at grunden til min lidt særlige oplevelse af en forvredet virkelighed er det skræmmende faktum, at min hjerne simpelthen er blevet så gammel og stiv, at det tager lang tid for den at vænne sig til det korrigerede – og korrekte – udsyn gennem brillerne.

Så jeg fik til opgave at tage hjem igen, bruge mine læsebriller så meget jeg kan holde ud, og så (forhåbentlig) opleve, at min gamle, træge nerveklump efterhånden begynder at se Kobo, iPad og andre læsedimser mere normalt.

Det prøver jeg så. Og er allerede kommet dertil, at jeg kan opleve at skærmen forvrænges den modsatte vej, når jeg tager brillerne af. Jeg tager det som et godt tegn på at min hjerne trods alt stadig kan lære nye tricks…

Up next Mongolsk metal Sic Transit Gloria Paddus Jeg var så ham der købte en iPad Pro 12.9 for nylig, selvom opdateringer fra de foregående modeller var til at overse, og selvom mange ligefrem
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side